Nesten 50 journalister i Gaza drept av israelske bomber

0

Israel retter seg mot journalister i et tilsynelatende forsøk på å forhindre at nyheter om deres pågående bombekampanje kommer ut, skriver The Cradle.

Journalister fortsetter å være ofre for den israelske bombekampanjen på Gazastripen ettersom drapet på to journalister 7. november bringer dødstallet opp til 49.  

I dag ble journalistene Yahya Abu Munie og Mohammad Abu Hasira drept på grunn av luftangrepene på Gaza.  

Abu Hasira ble drept sammen med 42 familiemedlemmer under et målrettet israelsk angrep mot hjemmet deres. 

Pressa, som allerede er i en farlig situasjon når den rapporterer i en krig, blir nå sett på som potensielle mål av det israelske luftvåpenet. 

2. november drepte et israelsk luftangrep den palestinske TV-journalisten Mohammed Abu Hatab samt 10 av hans familiemedlemmer.

Nettverket anklaget Israel for å ha utført et «bevisst attentat» da det bombet familiens hjem i Gazas Khan Younis, sør i territoriet.

«Så mange journalister betaler med livet for å bringe sannheten til alle,» FN. Dette sa FNs generalsekretær António Guterres i en tale da han han ga sine kondolanser til familiene til drepte journalister.  

Den israelske hæren sendte et brev til de veletablerte nyhetskanalene Reuters og AFP og fortalte dem at sikkerheten til deres reportere på bakken ikke er garantert.  

«Den [israelske hæren] retter seg mot all militær aktivitet fra Hamas i hele Gaza», heter det i uttalelsen. «Under disse omstendighetene kan vi ikke garantere deres ansattes sikkerhet, og vi oppfordrer dere sterkt til å ta alle nødvendige tiltak for deres sikkerhet.» 

AFPs globale nyhetsdirektør, Phil Chetwynd, svarte på brevet og sa: «Vi er i en utrolig prekær posisjon, og det er viktig at verden forstår at det er et stort team av journalister som jobber under ekstremt farlige forhold.» 

Forrige artikkelDet ugjennomførlige grønne skiftet
Neste artikkelBrenna beklager «alvorlige feil», men det får ingen konsekvenser
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.