Israelske medier: Hamas ‘langt fra å kollapse’ nord i Gaza

0
Fra utlevering av gisler fra Hamas. Skjermdump fra video.

Bevegelsens krigere har fortsatt kontroll over områdene der de store israelske bakkeangrepene har funnet sted.

Av The Cradle.

I kjølvannet av den fire dager lange våpenhvilen i Gaza har Hamas-bevegelsen lykkes i å vise at den ikke har blitt beseiret nord i den beleirede enklaven, mens Israel ikke har oppnådd sitt uttalte mål om å knuse Hamas-bevegelsen.

En Hamas-tjenestemann sier at den væpnede gruppen fortsatt har «full kontroll» over enklaven, inkludert områder som har vært utsatt for kraftig bombardement av israelske styrker.

«Alt de [israelske styrker] har oppnådd er å drepe flere kvinner og barn,» sa Basem Naim til Al-Jazeera, og la til at det var et presserende behov for en våpenhvile for å løslate fangene som er holdt i forskjellige deler av Gazastripen.

Al-Mayadeen rapporterte at dette synet ble delt av flere israelske medier, som rapporterte om opptredenen av krigere fra Ezzedine al-Qassam-brigadene, den militære fløyen til Hamas-bevegelsen, i områdene på den nordlige Gazastripen som var vitne til de tyngste israelske bakkeinngrepene. De understreket at bevegelsen lyktes i å demonstrere sin evne til å sende medlemmene til det nordlige Gaza «til tross for tilstedeværelsen av den israelske hæren i nærheten».

Den israelske avisen Israel Hayom kommenterte 27. november at Hamas-bevegelsen er «langt fra å kollapse» og ba om å fortsette israelske militæroperasjoner mot Gazastripen med sikte på å «knuse bevegelsen». Avisen hevdet også at dette målet er viktig «for å oppnå en israelsk seier på nordfronten også,» med henvisning til konfrontasjonen med libanesiske Hizbollah.

Avisens korrespondent for militære saker, Lilach Shoval, sa at i motsetning til påstandene fra den israelske hæren de siste dagene, «har Hamas fortsatt sterk kontroll over området,» og bemerket at denne kontrollen er i forskjellige regioner på Gazastripen, og ikke bare i sør.

Shoval indikerte at konsekvensene av et nederlag for den israelske hæren mot Hamas «vil være regionale», og at «å vise nøling eller svakhet på Gaza-fronten vil få ting til å eksplodere i ansiktet på hæren.»

Hun bemerket videre at den israelske hæren gjentatte ganger har hevdet at Hamas har blitt alvorlig skadet i løpet av 50 dager med kamper, men siden begynnelsen av den fire dager lange våpenhvilen er det klart at det motsatte har skjedd.

Shoval uttalte også at prosessen med å frigjøre israelere holdt fanget på Gazastripen «forgår akkurat slik Hamas ønsker, og de dikterer hvilke av fangene som skal løslates, og setter tidsplanen for deres løslatelse».

Shoval sa at oppførselen til lederen for bevegelsens politiske kontor på Gazastripen, Yahya Sinwar, indikerer at Hamas «fortsatt er langt fra bristepunktet».

Korrespondenten for militære anliggender indikerte at «gjennom avtalen var Sinwar i stand til å stoppe det israelske angrepet, som var på toppen av sitt momentum,» og bemerket at «han vil prøve å utføre ytterligere manøvrer, for å utvide våpenhvilen til størst mulig grad» for å reorganisere Hamas’ krigere.

Avisen ba den israelske hæren om å avslutte våpenhvilen og gjenoppta sine militære operasjoner mot Gazastripen, «selv om det utøves et enormt internasjonalt press på Israel».

Hamas og Israel diskuterer for tiden en mulig forlengelse av våpenhvilen, som førte til at begge sider løslot kvinner og barn i fangenskap.


Denne artikkelen ble publisert av The Cradle.


Les også:

Israel innrømmer at de drepte sine egne på Nova musikkfestival

Forrige artikkel24-30 ganger flere alvorlige bivirkninger
Neste artikkelKrigsdagbok del 85 – 20. til 25. september 2023
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.