Israelske bulldosere raserer Jenin

0
Den israelske hærens bulldosere raserte gater, veier og infrastruktur i Jenin.

Myndighetene i Jenin på Vestbredden i Palestina sier de konstante israelske angrepene har påført byen skader for millioner av dollar.

Dette skriver nettavisa The Cradle.

Fem palestinere ble drept sent 25. november og tidlig neste dag under et brutalt israelsk raid i den okkuperte byen Jenin på Vestbredden. 

Israelske tropper stormet byen «fra flere retninger … mens de åpnet skudd tilfeldig, og utløste konfrontasjoner med de lokale innbyggerne,» rapporterte nyhetsbyrået WAFA. 

Minst seks andre palestinere ble såret som følge av angrepet i Jenin. Blant de fem drepte var medlemmer av Jenin-brigaden, en av grenene på Vestbredden til den palestinske islamske jihad-bevegelsens (PIJ) væpnede fløy, Quds-brigadene. 

Militser møtte de invaderende troppene da de stormet Jenin, lenge kjent som en bastion for væpnet motstand. Israelske tropper ble angrepet med eksplosiver. 

En uttalelse fra den israelske hæren sa at soldater «hadde trefninger med væpnede terrorister og drepte fem av dem». Israel startet et droneangrep på et hjem inne i flyktningleiren i Jenin. Den beleiret også to sykehus, samt hovedkvarteret til Palestinian Red Crescent Society (PRCS). 

Sammenstøtene fortsatte å rase utover ettermiddagen søndag. 

Under raidet, som varte i flere timer, herjet israelske bulldosere infrastrukturen i byen og dens flyktningleir. Fortau og veier ble fullstendig ødelagt. 

Jenin er en by i den nordlige delen av vestbredden og har om lag 50.000 innbyggere. Byen er svært gammel og har røtter i bronsealderen nesten 3500 år tilbake. Ødeleggelsene i Jenin er en del av Israels etniske rensing av Palestina. Vestbredden skal gjøres ubeboelig for palestinere og deres historie og kultur skal ødelegges.

Forrige artikkelFengslede palestinske barn – Del 1 Israels grusomme praksis
Neste artikkelPolitisk jordskjelv i Nederland: advarsel mot Europas autoritære elitestyring