Israelsk bedrag avslørt: Det var ikke noe kommandosenter under al-Shifa sykehus

0
al-Shifa Hospital

Gareth Porter skriver at påstanden om at det største medisinske senteret på Gazastripen gir dekning for Hamas er det lengste temaet i israelsk krigspropaganda, som går tilbake nesten 15 år. Les: Israeli Deceit & the Ongoing Battle of Shifa Hospital. Vi bringer et utdrag av artikkelen med noen tilleggsopplysninger.

Det israelske militæret har angrepet og okkuperer deler av al-Shifa sykehus i en pågående operasjon nord i Gaza. Det er det største og mest moderne sykehuset i Gaza, som har sluttet å fungere normalt på grunn av mangel på strøm, mens titusenvis av fordrevne Gaza-innbyggere søker ly i det.  

Et angrep på et sykehus anses normalt som et klart brudd på krigens regler. De israelske forsvarsstyrkene rettferdiggjør det med å hevde at Shifa lenge har tjent som sivil medisinsk dekning for kommandosenteret for hele Hamas krigsoperasjoner og våpenlager. 

Denne påstanden fra IDF har stadig blitt sitert i israelsk propaganda som et argument for at Shifa – og andre sykehus i Gaza – ikke bør tildeles normal juridisk sykehusimmunitet mot angrep.

Israelske styrker siktet seg inn mot Shifa mens de siste dagene krevde at personalet og pasientene som er igjen på sykehuset skulle evakueres umiddelbart. CNN rapporterte mandag kveld at «Biden-administrasjonen har nå signalisert at den støtter den israelske holdningen, slik nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan erklærte på CNNs State of the Union søndag: «Du kan til og med se fra åpen kildekode-rapportering at Hamas bruker sykehus,» sammen med mange andre sivile fasiliteter, for kommando og kontroll, for oppbevaring av våpen, for å huse sine krigere. 

Disse Sullivan-bemerkningene var et åpenbart grønt lys for IDF til å presse på for fullstendig evakuering av sykehuset. 

Problemet med den «åpen kildekode-rapporteringen» er at det aldri er noe mer enn ikke-dokumenterte påstander basert på ren antakelse. Faktisk, når historien om angivelig fordømmende avsløringer om Shifa-sykehuset som gir dekning for Hamas militære aktiviteter undersøkes mer nøye, blir det klart at det ikke har vært mer enn en tynt tilslørt unnskyldning for IDF for å angripe og stenge Gazas viktigste leverandør av medisinsk behandling for befolkningen i Gaza.

En historie om bedrag

Den israelske påstanden om at Shifa-sykehuset ga et slikt dekke for en militær tilstedeværelse av Hamas, er faktisk det lengste temaet i israelsk krigspropaganda på Gaza, som dateres tilbake nesten 15 år til de første dagene av Gaza-krigen i januar 2009.  

Det var da Yuval Diskin, sjefen for Israels innenlandske etterretningstjeneste Shin Bet, sa til Amos Harel i avisen Haaretz at «mange» høytstående Hamas-tjenestemenn «antas» å gjemme seg i «kjellerne» på Shifa-sykehuset, og at israelerne visste alt om de underjordiske nivåene på sykehuset, fordi de opprinnelig var blitt bygget av egypterne før 1967 og omfattende pusset opp av israelerne selv på midten av 1980-tallet. 

Diskin forklarte også til Harel at Hamas var trygg på at de ikke ville bli angrepet, på grunn av pasientene i de øverste etasjene.

Det IDF la fram som bevis for pressa var dette:

Ti rifler, tre skuddsikre vester, et par hærstøvler, tre granater, noen kuler – IDF hevder at dette er et Hamas «kommando- og kontrollsenter», dets «operative hovedkvarter», ved Al Shifa sykehus.

Denne propagandaen er nå avslørt som totalt usann.

Forrige artikkelXi Jinping til USA: – Vi ønsker fred og samarbeid
Neste artikkelPilot advarer om katastrofe i flyindustrien på grunn av Covid-vaksiner
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.