Israel vil ignorere FNs sikkerhetsråds resolusjon som ber om pause i kampene i Gaza

0

Sikkerhetsrådet vedtok onsdag sin første resolusjon i forbindelse med Israels krig i Gaza. Den krever «umiddelbare og utvidede humanitære pauser».

Av Kyle Anzalone.

FNs sikkerhetsråd vedtok onsdag en resolusjon som krever en midlertidig pause i kampene i Gaza. Tel Aviv sa at oppfordringen om en kort fred var en avgjørelse «koblet fra virkeligheten og har ikke noen betydning».

Resolusjonen vedtok FNs mektigste organ med 12-0. USA og Storbritannia stemte ikke for forslaget fordi det ikke fordømte Hamas. Russland avsto fra å stemme på grunn av bekymring for at resolusjonen ikke ga en sterk nok oppfordring til fred. Moskvas representant sa at Washington er ansvarlig for å fjerne ordet «våpenhvile» fra teksten.

Resolusjonen ba om «umiddelbare og utvidede humanitære pauser» i Gaza for å tillate hjelp å nå palestinske sivile og for «umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av alle gisler som holdes av Hamas og andre grupper, spesielt barn, samt å sikre umiddelbar humanitær tilgang». AP rapporterer at språket i resolusjonen ble utvannet.

Som svar på at Sikkerhetsrådet vedtok sin første resolusjon om krigen i Gaza, sa Tel Aviv at de ville ignorere oppfordringen om en humanitær pause. «Resolusjonen er koblet fra virkeligheten og har ingen betydning,» sa Israels FN-ambassadør, Gilad Erdan. «Israel opererer allerede i Gaza i henhold til internasjonal lov, mens Hamas-terrorister vil ignorere resolusjonen og absolutt ikke handle i samsvar med den.» «Israel vil fortsette sine handlinger frem til ødeleggelsen av Hamas og de kidnappede er tilbake.»

Tel Aviv har motstått alle oppfordringer eller avtaler til og med om å stoppe angrepet mot Gaza. VICE News rapporterer at statsminister Benjamin Netanyahu avviste en avtale gislene fordi han ønsket å frigjøre fangene ved hjelp av det israelske militæret. «Det er klart at israelerne ønsket å ha en bakkeoffensiv i gang før de vurderer dette forslaget, som har vært på bordet siden de første dagene av konflikten,» sa en regional diplomat.

En NATO-tjenestemann sa til avisa: «Netanyahu kan nå se på den israelske offentligheten og fortelle dem at hans faste handling med bakkeoffensiven er det som frigjorde noen gisler.» Kilden la til, «[Netanyahu] ser en kortsiktig politisk gevinst ved å argumentere for offensiven tvang Hamas til innrømmelser, men han ser ikke ut til å frykte å forklare hvordan gisler kan ha dødd i luftangrep mens den samme avtalen var tilgjengelig.»

New York Times rapporterte onsdag at Tel Aviv raidet al-Shifa-sykehuset, det største og mest moderne medisinske anlegget i Gaza, for å presse Hamas til å godta en avtale på israelske vilkår. Tel Aviv har presset på for en gisselløslatelse som inkluderer en så kort pause i kampene som mulig.

Israels krigsminister Benny Gantz sier at selv om Tel Aviv godtar en kort pause til militære operasjoner i Gaza, planlegger de å avgjøre krigen med sine militære. «Selv om vi blir pålagt en pause kampene for å returnere gislene våre, vil det ikke være noen stans i kampene og krigen før vi når våre mål,» sa han.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War.

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute , og medvert for Conflicts of Interest .

Forrige artikkelXi Jinping gjorde møtet i San Francisco til en diplomatisk offensiv i Stillehavsområdet
Neste artikkelXi utmanøvrerte Biden i San Francisco
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.