Israelske styrker dreper stadig flere palestinere på Vestbredden

0
Kilde: Iraqi News

Ramallah, Iragi News – Flere titalls palestinere er drept på den okkuperte Vestbredden de siste ukene, har rettighetsgrupper anklaget Israel for å gi soldater frie tøyler for å drepe mens krigen raser i Gaza.

På de drøye fem ukene som er gått siden krigen mellom Israel og Hamas brøt ut 7. oktober, er minst 190 palestinere drept på Vestbredden, ifølge de palestinske myndighetenes helsedepartement.

Tallet er nesten like høyt som departementets tall på 208 døde de første ni månedene av året fram til krigens start.

Økningen i vold kommer ettersom angrep fra israelske styrker på palestinske samfunn har mangedoblet seg på Vestbredden, som har vært okkupert av Israel siden den arabisk-israelske krigen i 1967.

Iyad Haddad, fra den israelske anti-okkupasjonsorganisasjonen B’Tselem, sa at «den israelske hæren og bosetterne har nå frie hender til å skyte mot palestinere på Vestbredden».

Den tidligere franske ambassadøren til Israel og USA, Gérard Araud, snakker om bosetternes terror og sier:

«Det som for tiden skjer på Vestbredden er helt skandaløst. Det bosetterne gjør tilsvarer etnisk rensing i detaljhandelen. De utnytter den nåværende tragedien for å trakassere palestinerne, enda mer enn de vanligvis gjør, for å bli kvitt visse samfunn, visse landsbyer. Og jeg synes det er helt skandaløst at Europa ikke snakker særlig høyt. I virkeligheten gjør disse nybyggerne dette for å gjøre to-statsløsningen umulig. For hvis palestinere blir utvist og koloniseringen skrider frem, vil det gjøre et territorielt kompromiss for å skape en levedyktig og sammenhengende palestinsk stat nesten umulig. Det som skjer er ekstremt alvorlig, og jeg synes europeiske stater bør reagere med mye mer fasthet og styrke.»

Droneangrep på Fatahs kontor i Nablus:

Det finnes ingen høflige måter å si det på. Det Israel holder på med er et massivt folkemord mot hele den palestinske nasjonen. Målet er åpenbart ikke å «nedkjempe Hamas», men å fordrive flertallet av den palestinske befolkninga både fra Gaza og Vestbredden.

Den israelske avisa Haaretz skriver på lederplass: Stopp Israels krigshissende settlere.

Det som må føyes til er at også den israelske hæren deltar i dette.

Den irakiske motstandsbevegelsen angriper fler USA-baser som svar på krigen mot Gaza

Iraq’s Islamic Resistance Strikes More US Bases in Response to Israeli Crimes in Gaza

Og sjelden har man vel sett CNN som dette:

Forrige artikkelWSJ: «Det er på tide å slutte med denne magiske tenkninga om Russlands nederlag»
Neste artikkelXi Jinping gjorde møtet i San Francisco til en diplomatisk offensiv i Stillehavsområdet