I Irak og Syria væpnet kamp mot USAs okkupasjon

0
US CENTCOMM melder at al-Tanf-basen i Syria ble påført skader.

I skyggen av Israels forkemorderiske krig mot palestinerne i Gaza og på Vestbredden har motstandsgrupper i Irak og det nordøstlige Syria tatt opp kampen mot USAs okkupasjonsstyrker.

The Cradle skriver:

Luftangrep lansert fra Irak rammet nok en gang amerikanske okkupasjonsbaser i det nordøstlige Syria natten til 4. november, sammenfallende med et bakkeangrep fra syriske arabiske stammer i Deir Ezzor-guvernementet på stillinger som holdes av de syriske demokratiske styrkene (SDF) i nærheten av det okkuperte Al-Omar oljefeltet.

The Islamic Resistance in Iraq (IRI), en paraplygruppe av forskjellige motstandsfraksjoner, tok ansvaret for salven av missiler som vellykket traff den amerikanske basen i Al-Shaddadi, som ligger sør for byen Hasakah.

Eksplosjoner ble også rapportert tidligere ved Kharab al-Jir flyplass nordøst for Hasakah. I løpet av den siste måneden har flyplassen fungert som et avgjørende leveringspunkt for Pentagon for å styrke sine posisjoner i den oljerike regionen.

På sin side satte syriske arabiske stammer – som siden slutten av august har ført krig mot USA-støttede kurdiske myndigheter – kraftige angrep på flere SDF-stillinger på landsbygda i Deir Ezzor, med intense sammenstøt rapportert i byene Al-Tayyana, Dhiban , Al-Jaabi, Hajin og Al-Bahra.

Under amerikansk press har SDF etablert over «120 militære punkter langs bredden av Eufrat-elven, som skiller områdene kontrollert av USAs okkupasjon fra områdene kontrollert av den syriske arabiske hæren (SAA).»

Les også: A look at the US military mission in Syria and its dangers

Som kjent holder USA over 30% av Syrias territorium okkupert og lar de kurdiske styrkene til SDF fungere som administratorer av det okkuperte området i partnerskap med USA, som Military Times skriver. Dette er det området SDF kaller Rojava.

Syria News melder:

De ulovlige amerikanske militærbasene i Syria og Irak blir bombet av både de syriske og irakiske motstandsstyrkene av flere grunner i tillegg til å hevne den amerikanske krigsforbrytelsen tidligere på dagen da de sivile lastebilene ble bombet. Disse årsakene inkluderer den ulovlige amerikanske okkupasjonen av Syrias de viktigste olje- og gassfeltene, tyveri av syrisk olje og hvete, de gjentatte israelske bombingene mot Syria, og den USA-ledede NATO-sponsingen av det israelske holocaust mot palestinerne i Gaza.

Les også: US Bases Bombed, US Bombs Syria, US Bases Bombed, Again

Dermed blir dette en del av en asymmetrisk krigføring fra den arabiske verdens side som retter seg både mot USA og Israel.

Forrige artikkelSør-Afrika leder an i arbeidet for «exit WHO»
Neste artikkelForbrytelsene mot Gaza møtt med kjempedemonstrasjoner i Washington og andre byer