Hizbollah trapper opp angrepene på den israelske grensa

0
Foto: Hezbollah

Den libanesiske motstanden startet over 13 angrep mot Israel, som svarte med ulovlige angrep med hvitt fosfor og bombardement av landsbyer i sør.

Av nyhetsdesken til The Cradle.

Hizbollah avfyrte dusinvis av missiler mot Israel 23. november, mens gruppen fortsatte sine daglige angrep på bosetninger og militære steder på grensen. 

I et enkelt angrep avfyrte Hizbollah 48 Katyusha-missiler mot en av Israels nordlige baser.

«Til støtte for vårt standhaftige palestinske folk i Gaza og til støtte for deres modige og ærefulle motstand, angrep Mujahideen klokken 10:15 torsdag 23.11.2023, Ein Zeitim-basen nær byen Safed (hovedkvarteret til 3. infanteribrigade av 91. divisjon) med førtiåtte Katyusha-missiler», het det i en uttalelse. 

Dette var et av over tretten angrep som ble iverksatt av Hizbollah torsdag. 

Klokken 08.30 den 23. november «angrep Hizbollah-krigere en infanterisamling av israelske fiendtlige soldater på Dhahira-området,» og forårsaket «direkte treff». 

Rundt 45 minutter senere overfalt Hizbollah en israelsk stridsvogn med et styrt missil. 

«Etter at vi hadde angrepet tanksen, ankom en israelsk infanteristyrke stedet og ble angrepet med målstyrte våpen, noe som førte til at medlemmene ble drept eller såret,» het det i en uttalelse fra Hizbollah. 

Rundt klokken 11.00 målrettet Hizbollah også en bygning i Manara-bosetningen som huset en gruppe soldater. 

Flere andre israelske militære områder ble truffet av motstandsgruppen utover ettermiddagen 23. november, inkludert Jal al-Alam-området og Ruwaisat al-Alam-området i det okkuperte Shebaa Farms-området. 

I en av sine uttalelser sa Hizbollah at de traff et hus i Manara-bosetningen klokken 14.50 og ødela det «over hodet» til fire israelske soldater. 

Israel svarte med bombardement av en rekke libanesiske grenselandsbyer. 

I følge Libanons nasjonale nyhetsbyrå (NNA), svarte Israel på et guidet missilangrep på Al-Samaqa-området «ved å bombe utkanten av Kfar Shuba og Rashaya Al-Fakhar».

«En fiendtlig drone målrettet også utkanten av Kfar Shubas Al-Shuqaiq-område, med to missiler,» la byrået til. 

Israel har «avfyrt brannbomber mot skoger i den sørlige byen Alma al-Shaab,» sa NNA , mens de skjøt opp artillerigranater mot byene Majdal Zoun og Tayr Harfa. 

De angrep også den sørlige landsbyen Meiss al-Jabal med ulovlige hvite fosforskall, som IDF har skutt på Gaza og Sør-Libanon siden krigens utbrudd i begynnelsen av oktober. 

Dagen før så man også intens kryssild på den libanesiske grensen, sammenfallende med kunngjøringen av en våpenhvileavtale mellom Israel og Hamas – som ennå ikke har trådt i kraft. 

Forrige artikkelEU utvider godkjennelsen til glyfosat
Neste artikkelIkke nostalgi, men ønske om en politikk som er til beste for vanlige folk
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.