Gjelder Genèvekonvensjonen for sivile i Gaza?

0

Journalist Sam Husseini har i flere dager bedt om svar fra talspersoner for USAs utenriksdepartement om de krever at fjerde Génevekonvensjon skal gjelde når det gjelder de sivile menneskene som er fanget i Gaza, men de nekter å svare ham.

Fjerde Genèvekonvensjon sier:

«Sivile er ikke lovlige mål. Sivile som er i fiendens varetekt skal respekteres. De skal beskyttes mot enhver form for vold og represalier – ingen skal stå til ansvar for noe de ikke har gjort. De skal også kunne opprettholde forbindelsen med sine slektninger. Sårede, syke, gravide, barn og ungdom skal ha spesiell beskyttelse. Det er egne regler for behandlingen av barn, internerte personer, sivil sykepleie og religionsutøvelse.»

Her er det ikke-svaret han får fra talsmannen for Det hvite hus:

Les også fra bloggen til Sam Husseini:

State Department Claims They are Not Pressuring Abbas Against Invoking the Genocide Convention; Is Put on Notice Regarding Their Own Complicity Under the Convention.

Hør også den modige og krystallklare Clare Daly:

Forrige artikkelBondens død alles nød
Neste artikkelEr Økokrims sjef inhabil?