Franske senatorer vil forby kritikk av sionismen

0
Det har vært mange og store demonstrasjoner mot Israels bombing av Gaza i Paris og andre franske byer.

En gruppe på 16 franske senatorer har fremmet et lovforslag for å kriminalisere kritikk av sionismen. Dette skriver MiddleEast Monitor.

Senator Stephane Le Rudulier sa at «antisionisme» er knyttet til økningen i antisemittisme. Sionismen, den rasistiske jødiske nasjonalistiske bevegelsen, har ført til tvangsflytting av over en million palestinere, og innesperringen av to million flere bak sikkerhetsgjerdene rundt Gaza.

Ifølge den anerkjente israelske historikeren Ilan Pappe: «Sionismen var en kolonialistisk bevegelse som penetrerte det palestinske hjemlandet med makt, med ønsket om å kolonisere landet og med mulige ekspansjonistiske ambisjoner om å trenge inn i hjertet av den arabiske verden.»

Forrige måned forbød Frankrike pro-Palestina-protester «fordi de sannsynligvis vil skape forstyrrelser i den offentlige orden», sa innenriksminister Gerald Darmanin. Han la til at enhver organisering av slike protester vil føre til arrestasjoner.

Dette har ikke akkurat ført til at det er blitt færre demonstrasjoner mot Israel og for Palestina i Frankrike.

Frankrike har lenge støttet Israels koloniale prosjekt i Palestina, og har gitt våpen og diplomatisk dekning for deres folkemordsbombekampanje som pågår i Gaza.

Etter lovforslaget kan de som går imot Israels eksistens bli dømt til ett års fengsel, og bøter på 45.000 euro.

De som fornærmer Israel vil få en strengere straff på 75.000 euro og to års fengsel. Dessuten en fem års dom og en bot på 100.000 euro for alle som provoserer frem vold eller hatytringer mot settlere i Israel.

Dette kan overføres til taler, rop eller trusler fremsatt på offentlige steder eller møter, eller ved skrift, trykk, tegninger, grafitti, malerier, emblemer, bilder eller andre skriftlige medier, tale eller bilde, solgt eller distribuert, tilbudt for salg eller utstilt på offentlige steder eller møter.

Frankrike har om lag 6 millioner muslimske innbyggere, og svært mange av dem er negativt innstilt til Israel. Så man kan jo bare tenke seg hvordan lovforslaget, dersom det skulle bli vedtatt vil helle bensin på flammene i de franske forstedene.

Når franske muslimer får se hvordan Israel utsletter moskéer i Gaza, kan det nok tenkes at deres holdning til sionismen bli enda mer negativ.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTrenger vi FN?
Neste artikkelIsraels blandede velsignelse for Ukraina