Diplomater advarer om at Det hvite hus’ støtte til Israel ødelegger USAs image i Midtøsten

0
Bombing av Al-Rantisi Cihldren's Hospital i Gaza.

Dokumentet siterte en nylig rapport som sa: «President Bidens grusomhet og mangel på respekt for palestinerne overgikk alle tidligere amerikanske presidenter.»

Av Kyle Anzalone.

Anti-War, 10. november 2023.

CNN rapporterer at amerikanske diplomater i Midtøsten sendte en diplomatisk kabel til Det hvite hus, som slo alarm om at de israelske militæroperasjonene i Gaza forårsaker alvorlig skade på USAs omdømme i regionen. Washington er Tel Avivs mest dedikerte støttespiller, og sender våpen for milliarder av dollar til Israel hvert år.

CNN skriver at de har fått tak i det diplomatiske dokumentet som er forfattet av en diplomat stasjonert i Oman. Israels destruktive og dødelige militære kampanje i Gaza gjør at «vi mister arabiske befolkninger i en generasjon framover», rapporterer CNN diplomatens formuleringer. Solid amerikansk støtte til Israels handlinger blir sett på «som materiell og moralsk skyld i det de anser for å være mulige krigsforbrytelser», heter det i dokumentet.

Det fortsetter: «Vi taper stygt på budskapenes slagmark.»

Etter et Hamas-angrep 7. oktober, startet Israel en massiv militæroperasjon i Gaza. I løpet av en drøy måned med bombeangrep er over 11.000 sivile drept. Dødstallet inkluderer over 4000 barn (4600 per 13. november ifølge Washington Post, o.a.). Tel Avivs virksomhet har blitt bredt fordømt av regjeringer og organisasjoner over hele verden.

FNs generalsekretær António Guterres, sa denne uken at den høye andelen sivile tap viser at noe galt skjer i Israel. «Når man ser på antallet sivile som ble drept i forbindelse med de militære operasjonene, er det noe som helt klart er feil,» sier han. Onsdag sa Barbara Leaf, assisterende utenriksminister for Midtøsten-saker, til Kongressen at dødstallene i Gaza muligens er høyere enn rapportert.

Det diplomatiske dokumentet sa at skaden gjort på USAs omdømme ved å støtte den israelske bombingen i Gaza, ikke vil bli raskt reparert. Washington er Tel Avivs uunnværlige støttespiller. USA gir Israel nesten 4 milliarder dollar i militær bistand årlig. Det hvite hus ber Kongressen om å godkjenne 14 milliarder dollar i ekstra sikkerhetshjelp til Tel Aviv for å støtte operasjonene i Gaza. På toppen av å gi Israel militærhjelp har Biden-administrasjonen blokkert bestrebelsene i FNs sikkerhetsråd for å kreve våpenhvile.

Forfatteren av det diplomatiske dokumentet fremhevet en nylig kommentar i en statlig egyptisk avis som sa at president Joe Biden har vært den grusomste amerikanske lederen. «President Bidens grusomhet og mangel på respekt for palestinerne overgikk alle tidligere amerikanske presidenter», heter det.


Denne artikkelen ble først publiser av Anti-War:

Diplomats Warn White House Support for Israel Is Destroying US Image in Middle East

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute og medvert for interessekonflikter.

Denne grafen viser henholdsvis palestinske og israelske drepte og skadde fram til 2020:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMin verste storm
Neste artikkelØrsted trekker seg ut av norsk havvind
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.