Beirut eller Damaskus neste?

0
Yoav Gallant: Vi kan gjøre med Beyrut som vi nå gjør med Gaza.
Av Jan Hårstad.

I det siste har det kommet meldinger fra forsvarssjef Gallant om at Israel også kan omgjøre millionbyen Beirut til et nytt Gaza. og da med militære midler som Hizballah ikke kan forestille seg i sin fantasi.

En spaltist fra Fatah skrev 28 oktober at de neste angrepspunkter for Israel vil bli arabiske og muslimske hovedsteder.

Da ser vi det om dagen at både Damaskus og Aleppo International Airports gjentatte ganger blir sønderbombet og den eneste flyplassen Syria har nå er på den russiske basen i Lattakia. Det meldes fra webben Al-monitor at en Hizballah elitestyrke, NUKBAH, på 700 mann har tatt oppstilling nær israelske grenser på Golanhøyden. IDF skal være bekymret for at en ny front åpnes opp fra Syria.

Oberst Jaques Neriah.

Så i dag dukker det opp en kjent spaltist, pensjonerte oberst Jaques Neriah, som hevder at Israel er på villspor med å krige med Hizballah om grensetraktene Israel-Libanon, men de burde heller gå løs på Syria.

«I stedet for å bedrive en omfattende krig mot Hizballah i Libanon, skulle heller Israel konsentrere seg om Syria.»

For hvis man angrep regimet til Bashar Assad i Damaskus kunne en følgende borgerkrig sette alarm i Iran og Hizballah. Disse ville da bli tvunget til å «glemme» fronten mot Israel og i stedet konsentrere seg om å redde Bashar Assad regimet. Mener oberst Neriah.

Dette løftes fram som en viktig melding 13 november på jcpa.org.


I nyhetene:

Jemen skal ha angrepet Eilat med drone:

Jemen lover å senke israelske skip i Rødehavet:

Forrige artikkelSelv i Kiev stirrer man nå nederlaget i øyene og begynner sitt «Game of thrones»
Neste artikkelRussia Gate del 1 – En absurd historie starter
Jan Hårstad
Jan Hårstad er en norsk skuespiller. Han debuterte som Orm i Kristin Lavransdatter i sin elevtid ved Trøndelag Teater i 1960. Hårstad var ansatt her i 1964–1966, ved Rogaland Teater i 1966–1968 og ved Nationaltheatret fra 1968, avbrutt av fire sesonger ved Fjernsynsteatret i tillegg til gjesteroller ved teatre rundt om i landet. Hårstad har spilt i et stort klassisk og moderne repertoar. Han deltok i Nationaltheatrets oppsøkende gruppeteatervirksomhet i stykkene Svartkatten og Pendlere.