Analyse: – Russlands økonomi vil vokse tre ganger så mye som EUs i 2024

0

Europas største fondsforvalter Amundi forventer at den russiske økonomien vil vokse tre ganger raskere enn eurosonens i 2024, sa dens investeringssjef torsdag, og understreket at sanksjonene som ble ilagt over Moskvas invasjon av Ukraina har vært ineffektive.

Dette skriver Reuters fra Paris.

Amundi forventer at Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) vil vokse med 1,5 % i 2024 og med 2 % i 2025, sammenlignet med 0,5 % og 1,2 % for eurosonen.

«Det betyr at USA, Europa, Japan, Australia – de store utviklede landene – ikke er i stand til å sanksjonere et land effektivt,» sa Amundis CIO Vincent Mortier til journalister på en pressekonferanse i Paris om fondsforvalterens 2024-utsikter.

«Det er det det betyr. Vi kan beklage det, men det er en realitet.»

«EU vil tape 1500 milliarder dollar på sanksjonene mot Russland»

De totale tapene til EU fra de pålagte sanksjonene og innskrenkningen av økonomiske forbindelser med Russland beløper seg til omtrent 1,5 billioner dollar, uttalte Russlands viseutenriksminister Alexander Grushko fredag.

«De totale tapene til Den europeiske union – dette er de mest konservative estimatene – fra de pålagte sanksjonene og beslutningene som er tatt på økonomiske områder for å begrense samarbeidet med Russland beløper seg til omtrent 1,5 billioner dollar,» sa Grushko på sidelinja til Eurasian Economic Forum.

I 2013 var volumet av EUs handel med Russland 417 milliarder dollar, i fravær av sanksjoner i år kunne det vært 700 milliarder dollar, men i 2022 var det 200 milliarder dollar, sa diplomaten og la til at i første halvdel av 2023 , var handelen 47 milliarder dollar, og vil være mindre enn 100 milliarder dollar ved utgangen av året.

Gjennom sanksjonene har USA skadet sine «allierte» i Europa mer enn Russland

Det går dårlig for USA i krigen mot Kina og Russland. Men USA seirer på alle fronter i sin krig mot sine «allierte» i Europa. Det er særlig to fronter i denne krigen som ødelegger Europa og styrker USAs overtak:

  • Energikrigen – «det grønne skiftet» har langt på vei ødelagt energigrunnlaget til europeisk industri og bidrar til avindustrialisering.
  • Sanksjonskrigen. Det at Europa tvinges til å gjennomføre sanksjoner mot sin viktigste energileverandør og sitt viktige marked Russland har ført til nedleggelser og industriflukt. Mest ekstremt er sjølsagt ødeleggelsen av Nord Stream. Det og annen stengning av energikranene fra Russland har bidratt til den økende industridøden i Europa.

Europa har utstyrt seg med «ledere» som entusiastisk går inn for å ødelegge Europas industri og næringsliv på en måte som tjener USA.

Og norske politikere fra FRP til Rødt er ikke noe unntak. De står for den samme sanksjonspolitikken som skader Norge mer enn den skader Russland.

Forrige artikkelLederen av Zelenskys parti: «Vi hadde utkast til en fredsavtale, men Boris Johnson forkastet den»
Neste artikkelAnsrullah Jemen tar kontroll over enda et israelsk skip