Ansrullah Jemen tar kontroll over enda et israelsk skip

0
Skipet fra rederiet ZIM som skal være tatt av den jemenitiske houthimilitsen.

ZIM Haifa-skipet, et annet israelsk-tilknyttet fartøy har blitt beslaglagt av Jemens Houthi-militser, rapporterte iranske medier for en liten stund siden. «Ansarullah Yemen beslagla det israelske ZIM Haifa-skipet», skrev Iran Observer på sosiale medier X.

Ansarullah Jemen er navnet som brukes om Houthi-militsene. «Dette er det andre israelske fartøyet beslaglagt av Ansarullah», heter det. «Vi er vitne til den totale kontrollen av motstandsaksen over de maritime streder i Midtøsten», heter det. Zim er navnet på det største sionistiske rederiet.

Rapporten er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Dette kommer etter nyhetene i morges om at et israelsk skip i Arabiahavet skal ha blitt direkte truffet av en eksplosiv drone.

Dronen angrep det fransk-opererte CMA CGM Symi-fartøyet under Malta-flagg mens det var i internasjonalt farvann. Skipet skal ha fått skader etter at dronen eksploderte, men ingen besetningsmedlemmer ble skadet. Angrepet ble muligens utført med en iranskprodusert Shahed-136-drone fredag, fortalte en ikke navngitt forsvarstjenestemann til nyhetsbyrået Associated Press lørdag.

En del vestlige medier og deriblant CNBC skriver at dette var et «iransk angrep». Det er usannsynlig. Iran har kapasitet til å gjøre det, men er for tida svært tilbakeholdent og disiplinert når det gjelder angrep på utenlandkse mål. Irans ledelse gjør mye for ikke å bli dratt inn i krigen. Derfor er det mest sannsynlig at det var Ansrullah som brukte en iransk drone.

Houthiene er eksperter på å føre assymetrisk krig, og her har de funnet en metode som rammer israelsk økonomi veldig hardt. Prisene på skipsforsikring går gjennom taket og eksportører kvier seg for å ta sjansen.

Forrige artikkelAnalyse: – Russlands økonomi vil vokse tre ganger så mye som EUs i 2024
Neste artikkelRegjeringa med melding om helseberedskap med pandemi, EU, NATO og overvåking