«War on peace»

0
Av Niels Gerhard Johansen.

Av Niels Gerhard Johansen.

Hva har Gonzalo Lira til felles med den gamle krigshauken Henry Kissinger, tidligere våpeninspektør for FN, Scott Ritter, Pink Floyd-musiker Roger Waters og tusenvis av andre, kjente som ukjente?

De står oppført på en ukrainsk dødsliste som «fiender av Ukraina». 

Er det fordi de hater Ukraina og alt som er ukrainsk og helst så landet i ruiner? Nei, tvert imot uttrykker de alle bekymring for den ukrainske befolkningen og ødeleggelsen av landet. Så hva er deres forbrytelse mot den ukrainske staten? Jo, det enkle at de oppfordrer Zelenskyj-regimet til å gå for fredsforhandlinger.

Den russiske journalisten Darja Dugina, som ble drept i et attentat i Moskva i fjor, står oppført på dødslisten som likvidert. Gonzalo Lira som er amerikansk politisk kommentator, sitter nå fengslet av ukrainske sikkerhetstyrker anklaget for… …krigsforbrytelser.

Det er åpenbart mange som henger igjen i fortidens ide om at fred kan oppnås med forhandlinger. De burde kanskje lytte til trendsetteren Jens Stoltenberg som vet at den nye veien til fred er krig. Og når krigen er hellig, er det selvfølgelig en utilgivelig synd å snakke om fred…      

Vennlig hilsen

Niels Gerhard Johansen

Samfunnsengasjert satirekunstner

Forrige artikkelEmbede og forstand – vokterråd og folkemakt
Neste artikkelNato vil ikke vinne en lang krig i Ukraina
Niels Gerhard Johansen
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website