USA styrker okkupasjonsbasene sine i Syria

0

Frykten for større regional konflikt øker.

Washington har gitt sine styrker som okkuperer Syrias nordøstlige Deir Ezzor- og Hasakah-guvernementene tilleggsutstyr, rapporterte tyrkiske medier 15. august, i påvente av angrep fra syriske regjeringsstyrker støttet av Iran. Dette skriver nettavisa The Cradle.

«USA forsynte sine styrker i Deir Ezzor-guvernementet med radarsystemer,» sa Anadolu Agency ( AA ) søndag, med henvisning til lokale kilder. 

Amerikanske tropper og deres kurdiske allierte i de syriske demokratiske styrkene (SDF) okkuperer områder øst for Eufrat-elva, mens områder vest for elva er kontrollert av den syriske hæren og dens allierte.

USA har nylig forsterket sin okkupasjon i Syria i frykt for angrep fra Iran-tilknyttede grupper. Slike angrep har økt i antall de siste to årene. I mars 2023 ble en amerikansk kontraktør drept i et slikt angrep på en amerikansk base i Nord-Syria. 

En høytstående amerikansk tjenestemann ble anonymt sitert for å si i juli at Russland og Iran har koordinert en presskampanje mot Washington i Syria, med sikte på å presse landet til å trekke sine styrker ut av landet. 

I slutten av august sto SDF – som hjelper Washington med å plyndre oljefeltene de okkuperer i Syria – overfor et omfattende væpnet opprør fra arabiske stammestyrker. 

SDF-ledere anklaget syriske regjeringsstyrker og Iran for å sette i gang stammeopprøret som pågår for tida.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at USAs støtte til SDF truer Tyrkias nasjonale sikkerhet. 5. oktober bekreftet Pentagon at USA hadde skutt ned en tyrkisk drone over Øst-Syria.

I forbindelse med Israels bombing av Gaza viser det seg at NATO-landet Tyrkia er mer på linje med Russland, Kina og Iran enn med sine NATO-«partnere».

Forrige artikkelPolitisk krise i Tyskland – AfD nest største parti
Neste artikkelTusener av unge jøder i USA blokkerer Kongressen og krever våpenhvile