Tyskland vil ikke sende cruisemissiler, et nytt tilbakeslag for Kiev

0
Tysk kryssermissil
Av Kyle Anzalone.

4. oktober, 2023

En tysk avis rapporterte at Berlin ikke har noen kortsiktige planer om å sende Taurus cruise missiler til Kiev. Avvisningen kommer etter en rekke innrømmelser fra vestlige land om at deres evne til å bevæpne Ukraina nærmer seg slutten.

Avisa Bild rapporterte at Tyskland ikke var villig til å sende Taurus-missiler til Ukraina av frykt for at Kiev ville bruke ammunisjonen til å ramme Kertsj-broen. Broen forbinder Sør-Russland med Krim-halvøya, og Kreml ser på den som kritisk infrastruktur.

Ukraina har angrepet Kertsj-broen ved flere anledninger. Vellykkede operasjoner mot veibanen har resultert i at Moskva har eskalert sine angrep på ukrainsk infrastruktur.

Moskva ser på Kievs angrep på sitt territorium som direkte vestlig krigføring mot Russland. Nylig kritiserte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov USA for å føre en stedfortrederkrig i Ukraina. «Uansett hva de sier, [USA] kontrollerer denne krigen, de leverer våpen, ammunisjon, etterretningsinformasjon, data fra satellitter, de fører en krig mot oss,» sa han.

Det tyske avslaget på å forsyne Ukraina med kryssermissiler kommer etter en rekke tilbakeslag for president Volodymyr Zelenskys krigsinnsats. Kievs motoffensiv i sommer klarte ikke å nå noen av sine mål.

Da mistet Zelensky en betydelig oppslutning i Øst-Europa. Polen kunngjorde en slutt på våpenoverføringer til Kiev etter at den ukrainske presidenten angrep Warszawa under sin FN-tale. Ungarn erklærte en total slutt på støtten til Kiev, og slovakene valgte et parti som gikk til valg på en plattform for å kutte Ukrainas militærhjelp.

Tirsdag advarte den nederlandske admiralen Rob Bauer om at vestlige land ikke kan produsere nok våpen til å dekke Ukrainas militære behov.

«Og det har ført til høyere priser, allerede før krigen. Og det har faktisk blitt forsterket av at vi nå gir bort våpensystemer til Ukraina, som er flott, og ammunisjon, men ikke fra fulle lagre», sier han. «Vi begynte å gi bort fra halvfulle eller lavere lagre i Europa, og derfor er bunnen av tønnen nå synlig.»

Samme dag rapporterte Telegraph at en ikke-navngitt britisk tjenestemann uttrykte at Storbritannia har gått tom for militært utstyr som de kan gi til Ukraina: «Vi har gitt bort omtrent så mye vi har råd til,» sa tjenestemannen til utgiveren.

President Joe Biden har fortsatt å gjenta at Vesten er forpliktet til å bevæpne Ukraina «så lenge det trengs». Men Washingtons våpenlagre går også tomme. Mangel på 155 MM-granater og ATACMS-missiler førte til at Det hvite hus sendte Kiev ulovlig klaseammunisjon.


Originalen finner du her:

Germany Denies Ukraine Cruise Missiles, Marking Another Setback for Kiev

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelElleve aktivister arrestert på senator Bernie Sanders kontor
Neste artikkelPenger, våpen og situasjonen i Norge
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.