Elleve aktivister arrestert på senator Bernie Sanders kontor

0
Illustrasjon: Mintpress

De krevde diplomati i stedet for å finansiere mer krig i Ukraina.

Av Code Pink, 4. oktober 2023

En gruppe på 50 aktivister og Vermont-velgere arrangerte en sitt-inn-demonstrasjon inne på senator Bernie Sanders kontor onsdag, og krevde at senatoren skulle be om fred og diplomati i Ukraina i stedet for mer våpen og krig. Aksjonen resulterte i arrestasjonen av 11 aktivister, inkludert en 89 år gammel CODEPINK fredsaktivist.

Gruppen fikk tilslutning av De grønnes presidentkandidat Dr. Cornel West, i senatslobbyen for en bønnevåke før sitt-inn-demonstrasjonen. Bønnevåken og sitt-inn-demonstrasjonen var del av ei uke med aksjoner som inkluderte en antikrigsdemonstrasjon tirsdag kveld, med Dr. West, Dietrich Bonhoeffer leder ved Union Theological Seminary; Claudia de la Cruz, medadministrerende direktør for Folkets forum, Lee Camp, amerikansk komiker, forfatter, podcaster og nyhetsjournalist og Medea Benjamin, medgrunnlegger av CODEPINK og Global Exchange og Eugene Puryear, amerikansk journalist, aktivist og programleder på Breakthrough News.

«Vi trenger Bernie til å vise lederskap for å sette en stopper for USAs finansiering av Ukraina-krigen nå. Bruk pengene til helsetjenester, ikke krigføring», sier James Marc Leas, bosatt i Burlington.

Crystal Zevon, en kunstner og CODEPINK fredsaktivist fra Barnet, Vermont, uttrykte sin skuffelse over senator Sanders, som har stemt for mer våpen til Ukraina og til og med kritisert demokrater som ba om fredssamtaler. «Ja, Bernie bør fordømme den russiske invasjonen, men han bør også be om en forhandlet slutt på denne brutale krigen», sier Zevon.

Gruppen bar plakater til støtte for fredssamtaler og forhandlinger, inkludert et sitat fra senatoren selv, der han tidligere har bedt om en diplomatisk løsning.

@MsJodieEvans

Jodie Evans, medgrunnlegger av CODEPINK, minnet senator Sanders om hans antikrigsrøtter: «Vi er her for å minne Bernie om verdiene han forfektet, som gjorde navnet hans til det det er. Og oppfordre ham til å stå for fred, oppfordre til diplomati og igjen lede for fred», sier Evans.

@medeabenjamin

Medea Benjamin, medgrunnlegger av CODEPINK og forfatter av War in Ukraine: Making Sense of a Senseless Conflict, uttrykte sin skuffelse over mangelen på demokrater som oppfordrer til fredssamtaler. «Jeg er rystet over at ingen demokrater sier det flertallet av det amerikanske folket sier: Vi trenger fredssamtaler, ikke mer krig. Dette er IKKE et MAGA-problem eller et republikansk problem, men et spørsmål om menneskelig overlevelse for å stoppe tredje verdenskrig og muligens en atomkrig. Vi trenger at Bernie er med oss på fredens side», sier Benjamin.

Aktivistene oppfordrer senator Sanders til å be om at våpenstrømmen stopper og at ledelsen i Ukraina, Russland og USA setter seg ved forhandlingsbordet og avslutter den forferdelige krigen.

Klikk her for å se alle bildene og videoklippene fra alle handlingene.

Eleven Activists Arrested in Sen. Bernie Sanders’ Office Demanding Diplomacy Instead of Funding More War in Ukraine – Antiwar.com Blog

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelOlena Zelenska skal ha brukt 1.100.000 dollar på Cartier-smykker
Neste artikkelTyskland vil ikke sende cruisemissiler, et nytt tilbakeslag for Kiev
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.