Tilintetgjøre Gaza

0
Gaza i oktober 2023. Skjermdump fra video.
Av George Chabert.

I et intervju med SkyNews ble Israels tidligere statsminister Naftali Bennett spurt om hvordan strømbruddet har påvirket helsevesenet på Gazastripen, inkludert livsopprettholdende systemer og kuvøser for nyfødte. Han svarte, irritert: «Mener du alvor? Du fortsetter å spørre meg om sivile palestinere. Hva feiler med deg? Vi bekjemper nazister!»

I 2008, innledet Israel beleiringen av Gaza til lands, til vanns og i luften. Daværende viseforsvarsminister Matan Vilnai hevdet at Israel var klar til å gjennomføre en «Shoah» mot Gaza.  Shoah er det hebraiske ordet for Holocaust. I 2014 erklærte kommende israelsk minister Ayelet Shaked, at «hele det palestinske folket er fienden» og bør dermed tilintetgjøres, «inkludert eldre og kvinner, byer og landsbyer, eiendom og infrastruktur». Palestinske mødre burde drepes slik at de ikke fikk føde flere «små slanger». I 2019 førte daværende opposisjonsleder Benny Gantz, valgkamp med en video som hyllet hans tid som sjef for det israelske militæret, da «deler av Gaza ble sendt tilbake til steinalderen».

Den 5. oktober 2023, mer enn 800 israelske bosettere stormet Al-Aqsa-moskeen i det okkuperte Øst-Jerusalem under beskyttelse av israelske styrker. Et par dager senere gjennomførte palestinske krigere et brutalt angrep på israelske bosetninger i utkanten av Gazastripen og skjøtt utallige rudimentære missiler mot de nærmeste byer. 

Israels reaksjon var som forventet. Den første på bannet var den israelske forsvarsministeren: «Jeg har beordret en fullstendig beleiring av Gazastripen. Det blir ingen elektrisitet, ingen mat, ingen drivstoff, alt er stengt», og legger til, «Vi kjemper mot menneskelige dyr, og vi handler deretter.» Knesset-medlem Limor Son Har-Melech presiserer: «Det finnes ingen uskyldige i Gaza», og fortsetter, «Maksimal struping av all infrastruktur i Gaza (strøm, vann, internett, drivstoff, mat osv.). Gaza må jevnes med jorden. – Alle må slettes! Gud. Hevn er det mest passende og moralske.»

Alt i 2016 beskrev Yair Golan, nestkommanderende i det israelske militæret, utviklingen i Israel slik: «Hvis det er noe som skremmer meg i minnet om Holocaust, så er det å se at de grusomme prosesser som fant sted i Europa for 70, 80 og 90 år siden eksisterer her hos oss i dag.» Da den pensjonerte generalen Amiram Levin ble bedt om å kommentere Yair Golans påstand om at Israel var i ferd med å bli mer og mer som Nazi-Tyskland, ble svaret «Det gjør vondt, det er ikke hyggelig, men slik er virkeligheten.»

Kilder:

https://www.newarab.com/news/over-800-israeli-settlers-storm-al-aqsa-compound-sukkot

https://www.middleeasteye.net/news/israel-palestine-war-fighting-human-animals-defence-minister

https://www.theguardian.com/world/2008/feb/29/israelandthepalestinians1

https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/israeli-lawmakers-call-genocide-palestinians-gets-thousands-facebook-likes

https://www.timesofisrael.com/only-the-strong-survive-gantzs-new-campaign-videos-laud-his-idf-bona-fides

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/defense-minister-announces-complete-siege-of-gaza-no-power-food-or-fuel/

https://www.timesofisrael.com/ex-idf-general-likens-military-control-of-west-bank-to-nazi-germany/

Forrige artikkelOm postmodernisme, pedagogikk og Woke
Neste artikkelMeningsmåling: Flertallet av israelerne klandrer regjeringen for Hamas-angrepet