Meningsmåling: Flertallet av israelerne klandrer regjeringen for Hamas-angrepet

0

Målingen viser at 56 prosent av de spurte ønsker at Netanyahu skal gå av

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 12. oktober 2023.

En ny meningsmåling viser at det store flertallet av israelere sier at Hamas angrep på det sørlige Israel var forårsaket av en svikt i regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu, og et mindre flertall ønsker at Netanyahu skal gå av når konflikten er over.

I meningsmålingen utgitt av Dialog Center, sa 86% av de spurte, inkludert 79% av tilhengerne av Netanyahus regjeringskoalisjon, at overraskelsesangrepet fra Gaza var en fiasko for landets ledelse.

Meningsmålingen viser også at 56 prosent av de spurte ønsker at Netanyahu skal gå av ved konfliktens slutt, og 52 prosent ønsker også at forsvarsminister Yoav Gallant går av.

Hamas-angrepet den 7. oktober har reist spørsmål om hvordan den israelske regjeringen ikke kunne være klar over at en så stor operasjon var i ferd med å bli lansert fra Gaza, som har vært under israelsk blokade siden 2007 og er under tung overvåkning. Representanten Michael McCaul (R-TX) bekreftet onsdag rapporter som sa at Egypt advarte Israel før angrepet, om at noe stort var på vei.

Netanyahu har også fått kritikk for sin strategi med å støtte Hamas for å splitte Gaza fra det palestinske lederskapet på Vestbredden. «De som ønsker å hindre etableringen av en palestinsk stat, bør støtte styrkingen av Hamas og overføringen av penger til Hamas»sa Netanyahu på et Likud-partimøte i 2019. «Dette er en del av vår strategi, å skille mellom palestinerne i Gaza og palestinerne i Judea og Samaria (Vestbredden).»


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Poll: Majority of Israelis Blame Government for Hamas Attack

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelTilintetgjøre Gaza
Neste artikkelDet israelske flyvåpenets egne bilder fra bombinga av Gaza
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.