Rapport: Israels bakkeinvasjon i Gaza forsinket på grunn av frykt for Hizbollah-angrep

0

Kilder fortalte The Jerusalem Post at frem til dette punktet har Hizbollah-angrep vært på et «ganske lavt nivå».

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 16. oktober 2023.

Jerusalem Post rapporterte mandag at Israel ennå ikke har startet en bakkeinvasjon av Gaza på grunn av frykt for at Hizbollah kan starte et stort angrep fra nord.

Et israelsk bakkeangrep så ut til å være nært forestående fredag og lørdag, etter at Israel ba 1,1 millioner palestinere evakuere nord-Gaza, men nå er det uklart når invasjonen vil starte. New York Times har tidligere meldt at invasjonen ble forsinket på grunn av værforholdene.

Kilder fortalte The Jerusalem Post at Israel var bekymret for at Hizbollah kunne vente til hoveddelen av det israelske militæret er opptatt med bakkeinvasjonen i sør for så å åpne en ny front i nord.

Israel og Hizbollah har utvekslet ild på grensen mellom Israel og Libanon, og det har vært tap, men Post-rapporten sa at Hizbollahs angrep har vært på et «ganske lavt nivå.»

Rapporten kommer samtidig som Iran advarer om at «motstandsbevegelsen» i regionen, med henvisning til Hizbollah og sjiamilitser som opererer i Irak og Syria, kan iverksette tiltak dersom Israels bombardement av Gaza ikke stopper.

«Motstandsfronten er i stand til å føre en langsiktig krig med [Israel] … I de kommende timene kan vi forvente en forebyggende handling fra motstandsfronten», sa Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian mandag. «Hvis forbrytelsene i Gaza ikke stopper umiddelbart, vil nye fronter bli åpnet.»

USA har utplassert to angrepsgrupper ledet av hver sitt hangarskip, til det østlige Middelhavet, under påskudd av å avskrekke regionale aktører fra å delta i krigen. Implikasjonen er at hvis Hizbollah lanserer et stort angrep på Israel, kan USA gripe direkte inn, noe som betyr en stor regional krig.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Report: Israel’s Gaza Ground Invasion Delayed Due to Fears of Hezbollah Attack

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelSkjebnetid – vet du hvor mye makt WHO vil få over Norge?
Neste artikkelNytt EU-direktiv en økonomisk bombe
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.