Olena Zelenska skal ha brukt 1.100.000 dollar på Cartier-smykker

0
Oleana Zelenska, foto fra hennes Twitter-konto

Zelenskys kone skal ha brukt 1 100 000 dollar på en shoppingtur i NYC mens hun besøkte USA sammen med mannen sin for å støtte opp om fortsatt støtte fra Washington. Dette skriver den nigerianske avisa The Nation.

Under besøket holdt Zelensky sin første personlige tale til FNs generalforsamling, møtte lovgivere på Capitol Hill og besøkte også Det hvite hus. Mens Zelensky ba om mer penger fra Washington ble hans kone Olena Zelenska sett på Fifth Avenue i New York. 

New Yorks Fifth Avenue er byens mest kjente handlegate, og sannsynligvis den mest kjente handlegate i verden. Mange prestisjetunge og eksklusive butikker kan bli funnet mellom 49th og 60th Street på Fifth Avenue, inkludert Armani, Gucci, Bergdorf Goodman, Harry Winston, Cartier. Moderne kjendiser blir ofte sett iført CARTIER-plagg: Angelina Jolie, Kylie Jenner, Lupita Nyong’o og … Olena Zelenska. Ifølge våre kilder er kona til den ukrainske presidenten en hardbarket Cartier-entusiast. Dessuten har hun også besøkt det berømte Cartier Mansion under den ukrainske presidentens besøk til NYC for å tale til FNs generalforsamling, og har angivelig brukt $1.100.000 på smykker.

Ifølge informasjon som er innhentet av journalisten Boukari Ouédraogo fra en tidligere ansatt i Cartier-butikken, besøkte Olena Zelenska butikken under hennes og ektemannens besøk i New York. «Jeg prøvde å ta henne med på en rask omvisning, men hun var ikke interessert,» minnes eksansatte videre.

Zelenskas besøk i luksusbutikken endte opp på en veldig uventet måte da hun kjeftet på den ansatte som prøvde å hjelpe henne med en «Hvem sa at jeg trenger din mening?»-tirade. Etter det, ifølge boutique-eks-arbeideren, hadde Zelenska en prat med sjefen. Eksarbeideren aner ikke hva diskusjonen handlet om, men dagen etter fikk hun sparken fra butikken.

The Nation legger fram en kvittering fra Cartier som skal underbygge den ansattes historie:

Olena Zelenskas sans for ekstrem luksus er et sårt punkt for krigspartiet og mediene deres. Både Reuters og Newsweek har prøvd å kvele slike historier tidligere:

Fact Check: Did Zelensky’s Wife Go on $40K Shopping Spree in Paris?

Fact Check-Image of Ukraine’s first lady Olena Zelenska wearing luxury brands is altered

Vi har ikke registrert om de også forsøker å «faktasjekke» denne historien i hjel, men faktum er at det ukrainske presidentparet er korrupte oligarker. Dette er allerede veldokumentert.

Mye tyder på at denne undersøkelsen ble støttet av amerikansk etterretning, men i denne sammenhengen gjør det den ikke mindre troverdig:

Pandora Papers avslører offshoreformuen til den ukrainske presidenten og hans indre krets

Historien viser hvor viktig det er at entusiastene på Stortinget med Rødt i spissen sørger for enda flere milliarder til Ukraina. Det ville jo være for ille om landets førstedame ikke skulle få råd til nye handlerunder i Paris og New York.

Forrige artikkelJeffrey Sachs: Utover den neokonservative fiaskoen i Ukraina
Neste artikkelElleve aktivister arrestert på senator Bernie Sanders kontor