Krigen mot Iran

0
Fra en demonstrasjon i London 2020
Av Jan Hårstad.

Hvis vi går tilbake til månedene før 7. oktoberkrigen mellom Hamas og Israel jobbet USA og Israels militære tett med hverandre over Hellas for hvordan de med Bunker Busters skulle angripe Iran og dets atomanlegg. Studerer man dette nøye, er et åpenbart at dette var et felles vedtak om at så skulle skje i nær framtid.

Israelsk presse skriver natt og dag om at det er Irans skyld at Palestinerne går til motangrep. Og i USA sier nå alle krigshauker og pensjonerte generaler at det er nødvendig med en omfattende krig mot Iran. Blant eliten er det knapt noen dissens om dette.

Nå har da militsene i Irak gått til angrep på de amerikanske basene i Irak og Syria. 12 angrep i Irak, 4 angrep i Syria. Dusinvis av amerikanere såret. Disse hendelsene brukes nå som CASUS BELLI (krigsårsak) for en amerikansk styrkeoppbygging i Gulfen og Middelhavet som verden knapt har sett maken til.

Blir norske krigsskip sendt til å forsvare Israel?

Ikke nok med det. Frankrike med 3 krigsskip og UK med 2 vil også være med på krigen og jeg venter bare på at Stoltenberg sier at det nå skal kriges for demokrati og frihet. Det er iferd med å utvikle seg til en Natokrig mot Iran og dets forbundne «Motstandsakse». Vi får nok snart meldinger om at norske fregatter også skal til Middelhavet.

Hamas-boss Haniyeh sa 26 oktober at folkemordet på Gaza vil «send the entire region out of Control.» 

Da jeg snakket litt om situasjonen på Litteraturhuset 21. oktober polemiserte jeg mot denne region-oppfatningen og hevdet at krigen vil sette hele verden ut av kontroll.

Trenden i EU i øyeblikket er at demonstrasjoner og aktivisme til solidaritet med Gaza skal forbys. Åpne tilhengere av Hamas kan risikere verre saker.

Resultatet av dette er lavbluss borgerkrig inni Vesten, også i USA. I Tyskland meldes det for oktober 2023 tilfeller av vold mot jødiske interesser og personer. Tallene er sannsynligvis verre i USA.

Jødiske Alain Finkielkraut ble spurt nylig om jødene hadde noen framtid i Europa. Og til det svarte han: «Har Europa noen framtid i Europa?»

Planlegger Israel å fordrive alle palestinere fra Gaza og Vestbredden. (Foto Lexica)

Macrons løsning var at det skulle bygges en internasjonal koalisjon for å knuse Hamas. Den europeiske dumheten kjenner ingen grenser, men den finnes også i rikt mon i Norge særlig representert på Document.no som ser med avsky på de som jobber for en våpenhvile på Gaza. Nei, det er bomber og mer bomber som skal løse Palestina-saken. Polemiserer du mot Document-oppfatningene er det tvilsomt om du kommer på trykk.

Det som står på dagsorden for Netanyahu-regjeringen er gjennomføringen av den endelige løsning av Palestinaspørsmålet: å flytte (transfer) den palestinske befolkningen død eller levende til Egypt og Jordan. Bare derved kan man bygge StorIsrael, Eretz israel.

Det er altså et katastrofe nr. 2 det handler om, en reprise på NAKBA 1948 – men for å lykkes må dette må Iran taes ut også.

Det blir ingen regional krig. Det blir en global krig.

Forrige artikkelFNs hovedforsamling krever en umiddelbar våpenhvile
Neste artikkelBetenkning om rettsutviklingen i Verdens helseorganisasjon (WHO)
Jan Hårstad
Jan Hårstad er en norsk skuespiller. Han debuterte som Orm i Kristin Lavransdatter i sin elevtid ved Trøndelag Teater i 1960. Hårstad var ansatt her i 1964–1966, ved Rogaland Teater i 1966–1968 og ved Nationaltheatret fra 1968, avbrutt av fire sesonger ved Fjernsynsteatret i tillegg til gjesteroller ved teatre rundt om i landet. Hårstad har spilt i et stort klassisk og moderne repertoar. Han deltok i Nationaltheatrets oppsøkende gruppeteatervirksomhet i stykkene Svartkatten og Pendlere.