Israelsk parlamentariker sier «pogrom» mot palestinerne provoserte fram Hamas-angrep

0
Skjermdump fra Al Jazeera på Twitter / X

Ofer Cassif, medlem av det venstreorienterte partiet Hadash, sa at han hadde advart om at situasjonen ville «eksplodere» dersom Netanyahu-regjeringen fortsatte sin politikk.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 8. oktober 2023.

En israelsk parlamentariker fortalte Al Jazeera på lørdag at hans parti hadde advart om at israelsk politikk overfor palestinerne ville «eksplodere» i volden som Israel opplever i kjølvannet av Hamas sine angrep.

Kommentarene kom fra Ofer Cassif, medlem av Knesset og det venstreorienterte Hadash-partiet, som har fire seter av Knessets 120 plasser.

«Vi fordømmer og motsetter oss ethvert angrep på uskyldige sivile. Men i motsetning til den israelske regjeringen betyr det at vi også er imot ethvert angrep på palestinske sivile. Vi må analysere de forferdelige hendelsene [angrepene] i riktig kontekst – og det er den pågående okkupasjonen», sier Cassif, som er jødisk.

«Vi har advart gang på gang … Alt kommer til å eksplodere og alle kommer til å betale en pris – hovedsakelig uskyldige sivile på begge sider. Og dessverre var det akkurat det som skjedde», la han til.

Siden den israelske regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu kom til makten i slutten av desember 2022, har volden mot palestinere økt betydelig, hovedsakelig på grunn av en eskalering av israelske raid på Vestbredden. Bosetterangrep har også økt, og Netanyahus regjeringskoalisjon gjorde utvidelse av bosetninger til en topp prioritet med det endelige målet å annektere Vestbredden.

Gaza har også vært under en israelsk pålagt land-, sjø- og luftblokade siden 2007, og Israel bomber ofte den beleirede enklaven. Den siste store bombekampanjen fant sted i 2021, da over 250 palestinere ble drept.

«Den israelske regjeringen, som er en fascistisk regjering, støtter, oppmuntrer og leder pogromer mot palestinerne. Det foregår en etnisk rensing. Det var tydelig at skriften var på veggen, skrevet i blodet til palestinerne – og dessverre nå også israeleres», sier Cassif.

Cassif oppfordret også til de-eskalering på X, og skrev at de som oppfordrer til ødeleggelse av Gaza «bare oppmuntrer til et nytt blodbad». Han fordømte også Hamas-angrepet på det sterkeste og kalte handlingene «forferdelige forbrytelser som sinnet ikke tolererer».


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Israeli Lawmaker Says ‘Pogroms’ Against Palestinians Provoked Hamas Assault

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelVitenskap og profetier
Neste artikkelIsraels forsvarsminister: «Vi kjemper mot menneskelige dyr»
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.