Israel bomber gamle hellige steder som gir ly for sivile

0
En av de eldste kirkene i verden, Saint Porphyrius-kirken i Gaza, ble bombet av Israel.

Disse vilkårlige angrepene på palestinske hellige steder kommer bare dager etter at det israelske luftvåpenet drepte hundrevis på et sjukehus i Gaza. Dette skriver The Cradle.

Israel angrep og ødela Al-Omari-moskeen fra 700-tallet i Gaza den 20. oktober, og det kom bare timer etter at de angrep den tredje eldste kirken i verden i Gazas gamleby. 

Opprinnelig en bysantinsk kirke fra det 5. århundre, ble den omgjort til en moské i løpet av de første årene av Rashidun-kalifatet. 

Den 1400 år gamle strukturen var blant de største moskeene i Palestina. Dette er en av mange moskeer som er målrettet av Israel. 

Fem moskeer ble angrepet av det israelske flyvåpenet. De israelske krigsflyene angrep først fire moskeer, og nå har de også angrepet en annen moske, al-Omari i Jabalia, nord for Gazastripen.
1) Al Gharbi-moskeen
2) Al Sousi-moskeen
3) Yassin-moskeen
4) Al Yarmouk-moskeen
5) Al Omari

Kvelden før bombet israelske krigsfly den flere hundre år gamle ortodokse kirken Saint Porphyrios i Gaza, og drepte og skadde flere mennesker, sa tjenestemenn.  

Innenriksdepartementet i Gaza kunngjorde at Israel satte i gang et luftangrep på kirken, der hundrevis av fordrevne Gaza-beboere, både kristne og muslimer, søkte ly, noe som resulterte i et «stort antall martyrer og skadede». Antall døde og sårede er ennå ikke bekreftet.

Generaldirektør for Al-Shifa-sykehuset, Mohammad Abu Selmia, sa at flere titalls har blitt såret, men at de ikke kunne gi et nøyaktig antall. 

«Vi har nettopp mottatt bekreftelse fra flere kilder i Gaza at den hellige Porphyrios ortodokse kirke har blitt bombet i dag. Erkebiskop Alexios ser ut til å ha blitt lokalisert og er i live, men vi vet ikke om han er skadet, sier utenrikskontoret til Saint George-ordenen i en uttalelse .

«Vi har ingen informasjon om tilstanden til noen andre av de mer enn 500 menneskene som er innlosjert i kirken og klosteret, inkludert personen som har vært vår kilde for det meste av informasjonen vår,» sa uttalelsen. 

Det gresk-ortodokse patriarkatet i Jerusalem ga også ut en uttalelse som lover å «ikke forlate sin religiøse og humanitære plikt».

Angrepet kom uten forvarsel, fortalte en overlevende til Al-Jazeeras arabiske nyhetstjeneste. Vitner fortalte AFP at israelske jetfly traff et mål nær middelalderbygningen. 

Forrige artikkelWHO trenger ikke spissfindig jus for mer makt, Norge vil uansett dilte med
Neste artikkelEnergikrise i Europa – Sveits går mot en tøff vinter