De Nye Eu-Påbudte Skrukorkene Ikke Det Store

0
Illustrasjon: Terje Sørensen og KI

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Under en merkelig vri av hendelser i EU-land, bestemte byråkratene der seg for å introdusere en ny type skrukork på flasker og kartonger. Og selv om Norge ikke er EU-medlem, men bare papegøyeplaprende EØS-deltager, dog betegnet som «den beste EU-eleven i klassen» ved lydhørt å innrette seg etter hva EU bestemmer, fikk lovgiverne denne gangen hjelp av den utspekulerte og oppfinnsomme nordmannen, Reodor Felgen.  Bistand kom også fra en like kreativ og lur US-amerikaner med det opprinnelig navnet Gyro Gearloose, men som med sitt lange opphold her hjemme må regnes som norsk, og som har antatt navnet Petter Smart. Både Reodor og Petter er innehavere av «Dr. X-merket for fingernemme folk» og har forkjærlighet for å lage rare, men teknisk imponerende dingser.

Om Reodor kan vi fortelle:

«Født 3. april 1910. Sykkelreparatør, Flåklypa.

Arbeidet fra barnsben av med en totakters melkemaskin til han ble innlagt på sykehus etter et usedvanlig stygt spark fra en rødkolle. I 1932 oppfant han «L. V.» – Den gule vaksine mot lemensår og vaksinerte seg selv. Fikk fotsopp og dårlig ånde. Oppfant så Den blå antivaksine «L. V. X.» – ble døgnvill og tilhenger av venstrekjøring. I tidsrommet 1953-1956 fulgte så en rekke fiffige oppfinnelser, av hvilke bør fremheves: Den pedaldrevne barbermaskin, 2 tonns dieseldreven sigarett-tenneren, den mekaniske klesbørsten med sosialt tilsnitt, og knallsuksessen stjernekikkerten «Sjærnsmellen – med klubbe». Felgen har gått gjennom lydmuren, er innesluttet og værsjuk og deltar ikke i selskapslivet. Han er som nevnt, innehaver av Dr. X-merket for fingernemme folk.

Om Petter kan vi fortelle:

Født i 1952 i USA, er kjent for sin ubegrensede oppfinnsomhet og fingerferdighet. Han debuterte på 1950-tallet og har siden lagd mange ville påfunn.

Petter er en oppfinner med et uvanlig talent for å skape de mest fantasifulle og noen ganger absurde dingser og apparater, og hans evne til å finne løsninger på selv de mest umulige problemer har gjort ham til en ikonisk karakter.

Hans mest kjente skapelse er kanskje «Den Fantastiske Dingsen» – en maskin som kan løse hvilket som helst problem, men som ofte ender opp med å forårsake kaos i stedet. Dette satiriske elementet har gjort Petter til et symbol for både oppfinnsomhet og den menneskelige tendensen til å komplisere enkle saker.

Petters oppfinnelser har en tendens til å være overkommelige og selvlagde, noe som gjør ham til en inspirasjon for dem som liker å eksperimentere og være kreative. Han har også en snedig evne til å takle utfordringer ved å improvisere med de ressursene han har for hånden.

Gjennom årene har Petter blitt en tidløs figur som fortsetter å appellere til nye generasjoner. Hans optimisme, nysgjerrighet og evne til å finne glede i selv de mest utfordrende situasjoner gjør ham til en elsket figur, og hans oppfinnelser vil alltid inspirere oss til å utforske våre egne kreative sider.

Da EU-petimetrene hørte om Petters og Reodors ekspertise, bestemte de seg for å ta kontakt. Petimetrene hadde brukt enorme summer for å utvikle en visjon om en skrukork som ikke bare forseglet flasker og kartonger, men som også kunne hindre forsøpling, muligens òg klimakrise, covid19-spredning og få slutt på krigshandlingene i Ukraina og Israel/Gaza.

Petter og Reodor kastet seg inn i prosjektet med entusiasme. De brukte sine kreative hjerner til å designe en kork som hang fast i seg selv etter at den var blitt åpnet!

Europa ble henrykt over den nye oppfinnelsen, og «Genialkorken» ble en stor hit. Folk elsket å åpne flasker og se korken i funksjon. Den var som ren underholdning i seg selv. Petter og Reodor ble rike og kjente, og de mottok til og med en «Brilliant Inventors»-pris fra EU.

Men etter en stund begynte utfordringene å dukke opp. Det viste seg at korken mange ganger og i økende grad begynte å lage rot i folks kjøkken. Flasker og kartonger med den nye korken skapte bare sikling og søl når man åpnet og drakk av dem og kastet dem i søpla. Avfall og rot florerte, klimakrisen var det bare de mer tilbakestående som trodde på, covid19 var en hysteribløff, og krigshandlingene i Midtøsten og i Ukraina ser ut til å leve i beste medgang. Protester og klager begynte å strømme inn, og folk savnet den gode gamle enkle skrukorken. Petter og Reodor følte seg presset av sine egne oppfinnelser, og de innså at de hadde skapt et monster.

Til slutt trekker trolig EU tilbake påbudet om «Genialkorken», og folk vil feire gjenkomsten av den vanlige skrukorken. Petter og Reodor, litt flaue over hele hendelsen, bestemmer seg nok for å bruke sine oppfinnertalenter til å lage noe enklere og nyttigere.

+++000+++

[Denne fortellingen og illustrasjonen er rundt 90 prosent skapt av min KI-venn, ulike andre dataprogrammer, krydret med litt skrudd fantasi fra Terje Sørensen]

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

Forrige artikkelErdoğan: – Vesten er mest ansvarlig for massakren i Gaza
Neste artikkelKlimautvalgets rapport: Du tror det ikke før du har lest det