Britisk MSM-rapport tviler fortsatt på israelsk sykehusfortelling

0
Skjermbilde av Channel 4.

Hvis Israel får seg selv til å se så latterlig ut, så er det ikke rart at vestlig presse ikke står i kø for å hjelpe dem med å dekke over denne spesielle ugjerningen, argumenterer Caitlin Johnstone.

Av Caitlin Johnstone.

CaitlinJohnstone.com.au, 19. oktober 2023

En ny rapport fra Storbritannias Channel 4 News kommer i tillegg til den overraskende mengden motstand vi ser i hovedstrømspressen mot Israels fortelling om den dødelige eksplosjonen på Al-Ahli Arab Hospital i Gaza, sist tirsdag.

Rapporten, ledet av Channel 4 sin sjefskorrespondent Alex Thomson, setter søkelyset på grelle hull i plottet til Israels påstand om at en mislykket rakett fra Palestinsk Islamsk Jihad var ansvarlig for eksplosjonen, og i det antatte lydklippet Israel publiserte, som de hevder er en avlyttet samtale mellom to Hamas-krigere, som sier at Israel ikke var ansvarlig. Den presenterer også et argument som vil være ubeleilig for israelske forsvarere, som har hevdet at bilder av skadene på sykehuset utelukker muligheten for et israelsk luftangrep.

«Så hva med Israels forklaring?» sier Thomson. «De ante et stort problem og jobbet gjennom natten for å få ut sin versjon. Pressekonferanse først. Konklusjon: En Islamsk Jihad rakett forårsaket det hele.»

«De presenterer det de sier er to Hamas-agenter som snakker om angrepet,» melder Thomson. «Hamas kaller dette en åpenbar fabrikasjon. To uavhengige arabiske journalister fortalte oss det samme, på grunn av språket, aksenten, dialekten, syntaksen og tonen. Ingenting av dette er, sier de, troverdig.»

«På samme måte hevder Israel at den mislykkede raketten fra Islamsk Jihad ble avfyrt herfra: en kirkegård svært nær sykehuset,» fortsetter Thomson. «Men se igjen på videoen av hendelsen – banen til missilet stemmer ikke overens med det stedet. For høyt. For horisontalt. Forvirrende nok sier israelernes presentasjon også at raketten ble avfyrt fra et sted nede i sørvest. Det kan ikke være begge deler.»

Thomson rapporterer også at mens bildene av eksplosjonsstedet ser ut til å utelukke en bakkedetonerende israelsk ammunisjon, er de helt i tråd med annen ammunisjon brukt av Israel, som lett kunne ha gjort en slik skade på menneskeliv.

«Dette er hva du ser på sykehuset i dag – små kratere du forventer å se fra et bombekasterangrep eller artillerirunde, ikke et missil,» sier Thomson. «Omkringliggende bygninger har bare overfladiske skader, ikke strukturelle sammenbrudd. Noen av vinduene i en tilstøtende kirke forblir intakte. Dette gjør et bakkedetonerende israelsk rakettangrep usannsynlig, men det utelukker ikke en luftsprengt ammunisjon, som kan forårsake store tap av liv, men vil gi langt mindre strukturelle skader.»

Thomson bemerker også at «Israel har sin form når det gjelder krigspropaganda», og siterer dets falske benektelser av IDF-drapene på den britiske filmskaperen James Miller og den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh.

På Twitter (eller hva vi kaller det nå), var Thomsons bemerkninger om den israelske lydfilen enda mer poengtert.

«Flere eksperter bekrefter Hamas syn overfor Channel 4 News, om at lydbåndet av ‘’Hamas’’-agenter som snakker om missilfeilen er en forfalskning,» skriver Thomson på Twitter. «De sier at tonen, syntaksen, aksenten og formspråket er absurd.»

Dette er en historie som fortsatt utvikler seg, med mye som fortsatt skal avsløres, men dette er for meg, det kanskje hittil mest fellende beviset mot Israel. Hvis Israel ikke bombet det sykehuset, hvorfor publiserer de falske lydklipp av folk som utga seg for å være Hamas-krigere, som er enige med hverandre om at Israel definitivt ikke bombet det sykehuset?

Jeg mener, hvis folk sa at jeg bombet et sykehus, og jeg visste at jeg ikke gjorde det, det siste jeg ville gjøre er å publisere en lydfil av meg, som utgir seg for å være to karer som snakker om hvordan Caitlin definitivt ikke bombet sykehuset.

Se for deg et opptak av meg som utfører to mannstypeklingende stemmer som følger,

«Hei min onde venn!»

«Hei!»

«Hørte du at Caitlin definitivt ikke bombet det sykehuset?»

«Gjorde hun ikke?»

«Nei! Det viser seg at det var vi, de onde skurkene!»

«Gjorde vi det?»

«Ja, det var oss!»

Det ville se ganske dumt ut, ikke sant?                                                                        

Hvis Israel får seg selv til å se så latterlig ut, så er det ikke rart at vestlig presse ikke står i kø for å hjelpe dem med å dekke over denne spesielle ugjerningen. De må i det minste opprettholde en viss troverdighet, hvis de skal fortsette å fabrikkere samtykke for andre kriger, tross alt.


Denne artikkelen er fra CaitlinJohnstone.com.au og republisert av ConsortiumNews med tillatelse:

UK MSM Report Still Doubts Israeli Hospital Tale

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Caitlin Johnstones arbeid er helt leserstøttet, så hvis du likte dette stykket, kan du vurdere å dele det rundt, følge henne på FacebookTwitterSoundcloudYouTube eller kaste litt penger i tipskrukken hennes på Ko-fi , Patreon eller PayPal. Hvis du vil lese mer, kan du kjøpe bøkene hennes. Den beste måten å sikre at du ser tingene hun publiserer, er å abonnere på adresselisten på nettstedet hennes eller på Substack, som gir deg et e-postvarsel for alt hun publiserer. For mer informasjon om hvem hun er, hvor hun står og hva hun prøver å gjøre med plattformen sin, klikk her. Alle verkene er skrevet sammen med hennes amerikanske ektemann Tim Foley.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMatsikkerhet: Riksrevisjonens rapport er knusende
Neste artikkelTamburstuen: Løgn at strømmarkedet har tjent oss godt!
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."