Blinken avviser våpenhvile i Gaza, tross massivt antall drepte barn

0
Israel killed over 400 Palestinians in the past 24 hours, bringing the death toll in Gaza past 5000. Almost half of the deaths are among children - some 2100 killed in less than two weeks. 14,000+ have been injured and over 1400 missing.

Blinken hevdet også at Hamas hindrer amerikanske borgere i å flykte fra Gaza.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 22. oktober 2023.

Utenriksminister Antony Blinken avviste søndag ideen om at USA ber om våpenhvile i Gaza etter å ha blitt konfrontert med det massive antallet drepte barn under Israels angrep.

«UNICEF sier at 1.524 barn er drept på Gazastripen under disse bombeangrepene. Hvorfor ber ikke USA om i det minste en midlertidig våpenhvile?» spurte Margaret Brennan, programleder for CBS News «Face the Nation»

Blinken hevdet at barns død på begge sider treffer ham «rett i hjertet», men kritiserte ikke Israels ondskapsfulle bombekampanje. Han pekte på USAs innsats for å få Israel til å tillate lastebiler med hjelp å komme inn i Gaza gjennom Egypt, og Brennan spurte deretter hvorfor USA ikke presser på, for i det minste en midlertidig våpenhvile.

«Israel må gjøre alt de kan for å sørge for at dette ikke skjer igjen», sa Blinken, med henvisning til Hamas-angrepet 7. oktober. «Å fryse ting på plass der de er nå, vil gjøre det mulig for Hamas å forbli der de er og gjenta det de har gjort en gang i fremtiden. Ingen land kunne akseptere det», sa Blinken.

Blinken kom med et lignende argument tidligere i år, da han avviste ideen om en våpenhvile i Ukraina i forkant av den ukrainske motoffensiven, og sa at en pause i kampene bare ville være til fordel for Russland. Nå er det klart at Ukrainas motoffensiv har mislyktes etter måneder med brutale kamper og store ukrainske tap.

Under intervjuet med Brennan hevdet Blinken også at det var Hamas feil at amerikanske borgere i Gaza ikke kunne forlate Gaza, til tross for at enklaven er under israelsk blokade og at Egypt ikke har latt folk komme inn på sitt territorium fra den ene grenseovergangen til Gaza.

«Vi har hatt folk som har kommet til Rafah, grenseoverfarten mot Egypt. Og til denne dag, i det minste, har Hamas blokkert dem fra å dra, og viser nok en gang sin totale mangel på respekt for sivile av noe slag som sitter fast i Gaza,» sa Blinken. «Så egentlig er ballen på Hamas bane, når det gjelder å la folk som ønsker å reise, sivile fra tredjeland, inkludert amerikanere, å komme seg ut av Gaza».

Til tross for Blinkens påstand, har rapporter de siste dagene sagt at statsborgere med dobbelt statsborgerskap, ble bedt om å gå til grenseovergangen Rafah, men ikke fikk lov til å komme inn i Egypt. Ifølge en rapport fra NBC News er det opptil 600 amerikanere som sitter fast i Gaza, og de sier at de ikke får hjelp fra USA til å komme seg ut. «Amerika hjelper oss ikke, Biden hjelper oss ikke, ambassaden hjelper oss ikke», sier Amir Kaoud, en palestinsk-amerikaner ved grenseovergangen Rafah, til NBC.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Blinken Rejects Idea of Gaza Ceasefire Despite Massive Child Casualties

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelDet hvite hus ber om 105 milliarder dollar for å bevæpne Israel, Ukraina og Taiwan
Neste artikkelKrigsdagbok del 80 – 18. til 23. august 2023
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.