Zelensky truer med terror i Europa hvis Ukraina taper

0

Selv systemlojale massemedier har begynt å innse at Vesten er i ferd med å tape stedfortrederkrigen med Russland i Ukraina. Til tross for at norske medier fortsatt flommer over av optimistiske seiersmeldinger fra østfronten, har amerikanske og britiske medier begynt å stirre ned i den avgrunnen som et nederlag i Ukraina vil være for USA, NATO og det samlede Vesten.

Komikeren som spiller rollen som president i Kiev har også begynt å snakke om hva som kan skje etter et eventuelt nederlag, og han har begynt å true Europa med konsekvensene.

I et intervju med The Economist sier Zelensky:

Å begrense bistanden til Ukraina vil bare forlenge krigen, hevder Zelensky. Og det ville skape risiko for Vestens egen bakgård. Det er ikke mulig å forutsi hvordan millioner av ukrainske flyktninger i europeiske land vil reagere på at landet deres blir forlatt. Ukrainere har generelt «oppført seg bra» og er «veldig takknemlige» for de som ga dem ly. De vil ikke glemme den generøsiteten. Men det ville ikke bli en «god historie» for Europa hvis det skulle «drive disse menneskene inn i et hjørne».

Dette må oppfattes som en svært dårlig maskert trussel mot Europa. Underteksten er knapt til å misforstå: Hvis dere ikke gir oss alt vi trenger for å seire, kan vi ikke svare for hva millioner av sinte og frustrerte ukrainske flyktninger i Europa vil komme til å gjøre.

Tidligere har slike trusler kommet fra frynsegrupper innen det nazistiske Azov, men dette er første gang presidenten setter fram en slik trussel.

Den ukrainske sikkerhetstjenesten har allerede et drapsprogram

I en tidligere artikkel i The Economist viser tidsskriftet hvordan den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU allerede driver et program for å plukke ut og «eliminere» folk de oppfatter som «Ukrainas fiender»: Inside Ukraine’s assassination programme.

«Its agents have become expert in dark revenge. But some worry a clear strategy is absent.»

«Deres agenter er allerede blitt eksperter på svart hevn. Men noen er bekymret for at det mangler en klar strategi.»

Valentin Nalivaychenko, som ledet SBU på den tida, sier at skiftet kom da Ukrainas daværende ledere bestemte at en politikk med å fengsle kollaboratører ikke var nok. Fengslene var overfylte, men få ble avskrekket. «Vi kom motvillig til den konklusjon at vi trengte å eliminere folk,» sier han. En tidligere offiser i direktoratet beskriver det på lignende måte. «Vi trengte å bringe krigen til dem.» I 2015 og 2016 ble direktoratet knyttet til attentatene på sentrale russisk-støttede befal i Donbas; Mikhail Tolstykh, aka «Givi», drept i et rakettangrep; Arsen Pavlov, aka «Motorola», sprengt i en heis; Alexander Zakharchenko, sprengt i en restaurant.

De mest kontroversielle likvidasjonene godkjennes av Zelensky sjøl. The Economist skriver:

«Ukrainas president anses å godkjenne de mest kontroversielle operasjonene, mens andre beslutninger er delegert.»

Etter nederlaget: dolkestøtslegende og tusenvis av hevnlystne, hensynsløse og veltrente nazister

Det er lett, om enn skremmende, å innse hva Zelenskys trussel vil kunne innebære. Vesten har i Ukraina bygd opp den største nazibevegelsen siden Hitlers nederlag. De er velorganiserte, kamptrente, brutale og uten hemninger. Hvis/når Ukraina opplever det totale nederlaget, vil de perfeksjonere den «dolkestøtslegenden» som Zelensky allerede antyder, og det er grunn til å anta at de vil hevne seg på folk i vest, slik Zelensky også antyder.

Han gjør sine flyktede landsmenn den bjørnetjenesten og skjærer dem alle over én kam. Vi må gå ut fra at han tar feil og at flertallet av ukrainske flyktninger ikke vil ha noe med dette å gjøre. Men at azov-terrorister vil kunne «svømme som fisken i vannet» i den ukrainske diasporaen og vil kunne finne det ganske enkelt å drive terror i et Vest-Europa som bare har blikket rettet mot Russland, er ganske opplagt. Og som nazigruppa C14 sa på en pressekonferanse at de «synes det er gøy å drepe».

Drapslistene finnes allerede, og de er støttet av Vesten:

Forrige artikkelVærmanipulasjon er butikk
Neste artikkelMaktens pedagogikk