Ukrainsk general: Ukraina har mistet rundt 85% av den mobiliserte styrken

0
Altfor mange nye graver i Ukraina.

En ukrainsk kampgeneral sier at av hver 100 vernepliktige i fjor er det bare 10-20 igjen mens andre enten er døde eller funksjonshemmede. Dette skriver den arabiske avisa Al Mayadeen.

Nesten ni av ti ukrainske soldater som vervet seg til hæren for et år siden har enten blitt drept eller skadet i kamp, ​​rapporterte ukrainske medier fredag ​​som siterer en senior vernepliktig offiser i Poltava-regionen.

Oberstløytnant Vitaly Berezhny, som for tiden fungerer som fungerende leder for det territorielle senteret for rekruttering og sosial støtte, innrømmet dette under et Poltava bystyremøte.

Berezhny slo alarm og fortalte møtedeltakerne at «av de 100 personene som ble med i enhetene i fjor høst, er det bare 10-20 av dem igjen, resten er døde, såret eller funksjonshemmede.» Ut fra denne statistikken erklærte han at militæret hadde et presserende behov for forsterkninger.

Les mer: USA innrømmer at Kiev led «betydelige» tap i motoffensiven

Han erkjente at lokale myndigheter står overfor betydelige utfordringer i sitt vernepliktsarbeid, etter å ha oppnådd bare 13 prosent av mobiliseringsplanen. Dette plasserer Poltava på bunnen av regionens rangeringer.

For å møte mangelen på soldater foreslo offiseren å «etablere tilstedeværelsen av vernepliktige» (uten å spesifisere hva det betyr). Han uttalte videre at regionen hadde intensjoner om å etablere en betydelig mekanisert brigade og appellerte til lokale grupper om å aktivt støtte denne innsatsen.

Etter starten av krigen med Russland i februar 2022, innførte Kiev en generell mobilisering, som hindret de fleste menn mellom 18 og 60 år fra å forlate landet. Dette tiltaket ble i utgangspunktet antatt å være tilstrekkelig for å dekke landets militære mannskapsbehov.

Den tidligere ukrainske forsvarsministeren Alexei Reznikov avslørte forrige måned at Kiev ennå ikke hadde fullført sin eksisterende mobiliseringsplan, noe som indikerer at det ikke var nødvendig med en ny verneplikt.

Likevel, i begynnelsen av denne måneden, skjedde et betydelig politisk skifte da det ukrainske forsvarsdepartementet utstedte et dekret som tillater verneplikt for personer med alvorlige medisinske tilstander, inkludert hepatitt, asymptomatisk HIV og klinisk behandlet tuberkulose.

Denne uventede endringen i tilnærming signaliserte en endring i Kievs strategi for å styrke sine militære evner.

Samtidig satte landets myndigheter i gang en omfattende anti-korrupsjonskampanje innenfor nasjonens vernepliktsorganisasjon. I den siste utviklingen tok president Volodymyr Zelensky resolutte tiltak ved å avslutte utnevnelsen av alle regionale militære vernepliktige tjenestemenn.

Berezhnys erkjennelse faller sammen med Ukrainas pågående motoffensiv, som har vart i over tre måneder, men har støtt på problemer med å oppnå betydelige territorielle gevinster til tross for full vestlig støtte.

De siste dagene har Russlands president Vladimir Putin estimert Ukrainas militære tap til å overstige 71.000 soldater. I tillegg foreslo han at Kiev kunne vurdere å delta i forhandlinger med Moskva når ressursene for å konfrontere den russiske hæren er oppbrukt. Putins vurdering understreket at Ukraina først og fremst vil søke samtaler for å rehabilitere sine svekkede militære evner.


Kommentar:

Hvor lenge skal Vesten med Norge i første rekke sponse en krig mot Russland i Ukraina som bare fører til at hundretusener av ukrainere dør?

Forrige artikkelDet hvite hus og dr. Fauci visste om alvorlige vaksineskader allerede i februar 2021
Neste artikkelNår arbeidsfolk ikke lenger har råd til å jobbe og bo i Oslo