Ukraina ber kritikere om å holde kjeft

0
Skjermdump fra Deutsche Welle

Ukrainerne hevder at de har brutt gjennom russiske linjer nær en landsby i sørøst, men fremgangen er ikke bekreftet og nyere rapporter sier at offensiven har stanset opp.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 31. august 2023.

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba ba torsdag kritikere av Ukrainas trege motoffensiv om å «holde kjeft», midt i en flom av lekkasjer fra vestlige tjenestemenn som legger skylden for den manglende suksessen på ukrainske kommandanter.

«Kritikk av det langsomme tempoet i (den) motoffensiven er lik … å spytte i ansiktet på den ukrainske soldaten som ofrer livet sitt hver dag, beveger seg fremover og frigjør den ene kilometeren av ukrainsk jord etter den andre», sa Kuleba til journalister, ifølge Reuters.

«Jeg vil anbefale alle kritikere å holde kjeft, komme til Ukraina og prøve å frigjøre en kvadratcentimeter på egen hånd», la han til.

De siste ukene har amerikanske og andre vestlige tjenestemenn som uttaler seg anonymt til mediene, kritisert Ukrainas kamptaktikk og klaget over at ukrainske kommandanter er for bekymret for tap. Vestlige tjenestemenn erkjente også overfor The Wall Street Journal at de ikke trodde Ukraina hadde nok trening eller utstyr til å drive ut russiske styrker, men håpet at de ville gjøre det likevel.

Kulebas kommentarer kom samtidig som andre ukrainske tjenestemenn hevder fremgang i Zaporizhzhia oblast. Journal rapporterte torsdag at Ukraina har «trengt gjennom den viktigste russiske forsvarslinjen» for første gang, sørøst i landet, og kjemper i utkanten av landsbyen Verbove.

Den ukrainske suksessen er imidlertid ikke bekreftet. Den Moskva-utnevnte guvernøren i Zaporizhzhia sier russiske styrker har «eliminert» to ukrainske angrepsgrupper som forsøkte å bryte gjennom det russiske forsvaret rundt Verbove. Han hevdet at ukrainske styrker trappet ned aktiviteten i Zaporizhzhia på grunn av store tap.

Militær situasjon i Ukraina 31. august 2023 (SouthFront.Press) Større versjon her.

Washington Post rapporterte nylig at amerikansk etterretning har fastslått at motoffensiven ikke vil oppfylle sitt kjernemål om å kutte Russlands landbro til Krim. Til tross for den forventede fiaskoen er USA beredt til å fortsette å støtte stedfortrederkrigen og har ikke vist noen interesse for diplomati.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Ukraine Tells Counteroffensive Critics to ‘Shut Up’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


Se også: Gjennombruddet blir avvist av den amerikanske journalisten Patrick Lancaster, som også har dekket borgerkrigen i Ukraina de siste åtte årene:

From Ukraine/Russia Front Lines – w/Patrick Lancaster, Independent Journalist – YouTube

The Duran rapporterer at Ukrainas angrep mot Verbove har mislykkes og at de har gitt opp Rabotino:

Rus Advances Kupiansk, Bakhmut; Ukr Gives Up Rabotino, Fails Verbove, Mobilisation; Xi Skips G20 – YouTube

Forrige artikkel80 år etter slaget ved Kursk
Neste artikkelMed ballene i lufta
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.