Tyskland ruster opp til jubel fra Norge

0
Av Jan Hårstad.

Når folket hadde vunnet i to folkeavstemninger om EU, trodde det i sin utrolige naivitet at da var den saken lagt død. Embetsverket, borgerskapet, militæret skjønte da at de måtte sørge for EU-iseringen med andre midler via EØS og utallige felles komiteer. Dette kalles salamitaktikk: å skjære i tynne skiver.

Resultatet var at Norwegen ble et forbilledlig EU-land, mer EU enn de fleste gamle EU-stater. Så sa Jaglands kompisser som fikk Nobels fredspris, uvisst av hvilken grunn.

Jeg fikk med meg at fotfolket i AP sendte noen synsemeldinger til Støre om kommunikasjon, identifikasjon og slike saker. Ingen ting tyder på at en fra det hold er noe interessert i Støres tenkning og praksis. Og det var også slik at Klassekampen dyrket Støre med eksklusive intervjuer.

En kunne starte med hans artikler i globalistiske forum, på engelsk og fransk som er tilgjengelige på UDs arkiv. Her har vi både en fanatisk og begeistret globalist. Det var også kjent at han som utenriksminister ombygget UDs lokaler for å gi større plass for Tyskland-relasjonene.

Det norske EU-borgerskapet så det slik at Tyskland måtte bli landets nærmeste partner i EU. Dette ble markert offentlig ved at Kanzler Merkel var æresgjest ved åpningen av Operahuset i Bjørvika i 2008.

Så kommer det en dypt hemmeligholdt bombe i politikken tirsdag 12 sept 2023:

NTB melder at Norge har inngått et LANGSIKTIG, STRATEGISK PARTNERSKAP med TYSKLAND om ubåter og sjømålsraketter med felles innkjøp av identiske systemer.

En skulle tro at dette medførte førstesidemeldinger i pressen og fant plass i Dagsrevyene. Overhodet ikke et kny.

Ellers heter det jo fra Krigspartiet på Tinget at «USA er vår nærmeste allierte» og på Forsvarets Forum er USA nærmest som en slags Allah en dyrker. 

Åpenbart har det ikke gått opp for provinstenkerne på Tinget at det nåværende Tyskland befinner seg i dyp splittelse mellom de atlantiske krigerne og fredsfolket både hos Wagenknecht og Alternative für Deutschland. Og alle artiklene til Johannes Stern og Peter Schwarz på wsws.org de siste årene er fulle av forferdelse: det militære Tyskland ruster seg til en revansjekrig mot Russland. Krigsbudsjettet for 24: 85,5 milliarder Euro. Langt høyere enn Russlands. Som Schwarz skriver: det tyske storborgerskapet drømmer om å knuse Russland.

Den offisielle norske tenkemåten går ut på at historien beveger seg linjært framover til det bedre må vite. En skulle nesten tro de offisielle i Norge levde på en slags egen øy fullstendig upåvirkelig av konfliktene i verdensøkonomien, mangelen på strategiske råvarer og den permanente krig som systemet står for.

Nato planlegger nå å ha en kampberedt styrke på 300 000 soldater. Gigantiske militærøvelser finner sted til våren og krig forberedes mot Kina, mot Iran og mot Russland.

Det betyr at NatoZonen – alle medlemstater – legger om til en KRIGSØKONOMI. Intet er så dyrt som å føre krig. Det er allerede under praktisering.

Og som vi har sett: hele det politiske Norge er krigsrusa. Begeistret støtter de nå alle kriger og sleper rundt med en virkelighetsoppfatning som gikk ut på dato for 20-30 år siden. Og globalistene i Norge innen EU og Nato priser seg lykkelig over at de også har «venstresida» med på lasset. Uten det ville de ikke lykkes.

Forrige artikkelI Vladivostok reiser det russiske fjerne østen seg
Neste artikkelSindre Finnes løy, men det fratar ikke Erna Solberg ansvar
Jan Hårstad
Jan Hårstad er en norsk skuespiller. Han debuterte som Orm i Kristin Lavransdatter i sin elevtid ved Trøndelag Teater i 1960. Hårstad var ansatt her i 1964–1966, ved Rogaland Teater i 1966–1968 og ved Nationaltheatret fra 1968, avbrutt av fire sesonger ved Fjernsynsteatret i tillegg til gjesteroller ved teatre rundt om i landet. Hårstad har spilt i et stort klassisk og moderne repertoar. Han deltok i Nationaltheatrets oppsøkende gruppeteatervirksomhet i stykkene Svartkatten og Pendlere.