Norsk våpenindustri på offensiven: Kongsberg Gruppen inngår gigantavtale med Polen

0
Foto: Kongsberg Gruppen

Det tegner seg nye profittmuligheter for vår uvitende utenriksminister og hennes mann som er kjent som Arbeiderpartiets fremste day trader.

Kongsberg Gruppen inngår avtale om leveranser av et rakettbasert kystforsvarssystem til Polen for 16 milliarder kroner. Aksjen steg kraftig etter nyheten. Dette melder NTB.

– Dette er den største enkeltkontrakten i Kongsberg Gruppens historie og en viktig milepæl i vår mer enn 200 år lange historie. Polen har vært en langsiktig partner, og vi er stolt av å signere denne avtalen, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen i en børsmelding tirsdag.

Kontrakten er inngått med det polske forsvarsdepartementet og innebærer en leveranse av fire NSM (Naval Strike Missile) Coastal Defence System (CDS)-skvadroner til en verdi av cirka 16 milliarder norske kroner. Rakettene kan skytes ut fra både land- og sjøbaserte plattformer og er allerede i bruk av, eller under leveranse til, tolv land.

Og dette er ikke til glede bare for Anniken Huitfeldt og hennes ekstemann Ola Petter Flem.

Dette må jo vekke begeistring i våpenfløyen på Stortinget, det vil si samtlige partier fra FRP til Rødt. De har jo vedtatt at Norge skal være i spissen for europeiske imperialistland når det gjelder å sende våpen til Ukraina. Denne solide bruken av skattebetalernes penger for å subsidiere våpenindustrien har unektelig bidratt til at ikke bare Raytheon og Lockheed Martin, men også norske Kongsberg Gruppen (som det heter på kapitalnorsk), kan profitere på at hundretusener av mennesker dør i Ukraina.

KONGSBERG signerer avtale med Polen om leveranse av Naval Strike Missile kystforsvarssystem til en verdi av ca. 16 milliarder NOK

Polen er frontlinjestat for NATOs stedfortrederkrig mot Russland og tar mål av seg til å bli EUs mest militariserte stat. Som eneste europeiske NATO-land lagger Polen opp til et militærbudsjett på over 4% av BNP.

Rødt & co må jo glede seg over dette synlige tegnet på internasjonal solidaritet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKonkurranseutsetting, Hjelmengutvalg og folkevalgte
Neste artikkelOslo-valget: Tomteeierne og utbyggerne får 51 av 59 bystyrerepresentanter
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).