Magdeburg i Tyskland: Kjempedemonstrasjon mot krigen

0
Fra kjempedemonstrasjonen i Magdeburg 16. september 2023.

Tyskerne protesterer mot landets pro-NATO-politikk, levering av våpen til Ukraina og innskrenkningen av sivile friheter.

Årets største protestaksjon i Tyskland fant sted i Magdeburg lørdag 16. september. Tallet på deltakere var anslått til fra 20.000 til 80.000.

Hele torget og de omkringliggende gatene var fylt med fredelige demonstranter.

De opposisjonelle tyske publikasjonene skriver: «Statsmediene vil si at hundre høyreekstreme putinister har samlet seg. Men vi ser at mange tusen tenkende tyskere har samlet seg i Magdeburg!»

Det er ikke helt riktig. Det viser seg at regimemediene hadde bestemt seg for tallet 2000! Süddeutsche Zeitung, Die Zeit og Die Welt, bare for å ta noen.

Men det vil ikke lenger være mulig å skjule informasjonen. Hundrevis av videoer og bilder fra arrangementet er lagt ut på sosiale nettverk.

Demonstrantene krevde regjeringas avgang og nyvalg i Tyskland.

Framtid uten NATO! og fred for barna var blant parolene i demonstrasjonen i Magdeburg.

De siste meningsmålingene viser at folk rømmer fra de gamle partiene, og særlig til Alternative für Deutschland som nå har tall på rundt 33% på det meste i det gamle Øst-Tyskland og selv i vest har de rundet 20% i Baden-Würtenberg. I tillegg ser det ut til at et nytt parti rundt Sahra Wagenknecht kan komme til å utfordre Linke. AfD kalles «høyreekstremt», og det stemte jo for en del av grunnleggerne av partiet. Men folk strømmer nå til partiet fordi de er imot krigen, imot «det grønne skiftet» og imot koronadiktatur.

Partiet Grüne som opprinnelig var et fredsparti, er nå det mest aggressive krigspartiet i Tyskland. De taper stemmer over hele landet.

Forrige artikkelLatterpint trøsteklemz til nordmenn som fortsatt stemmer
Neste artikkelDemonstranter beleirer Frankrikes ambassade i Niger