Krigsprofitørene

0
De norske samfunnstoppene blir rike på krig i Ukraina. Illustrasjonsfoto: Kongsberg Gruppen
Av Jan Hårstad.

En ser av de sosiale mediene at det norske folk hisser seg veldig opp over dette med aksjeinnkjøpene til Ola Flem og Ola Borten Moe i den mektige Kongsberg Gruppen. Jeg har også meldt noen kommentarer på inyheter, men jeg klarer ikke å hisse meg opp.

Krig er big business. War is a racket. I samfunn av vår type er våpenindustrien en av de sentrale aksene i byggverket. Det var tidligere Milorg-sjef Jens Christian Hauge som bygget den norske våpenindustrien og for dette valfartet han ustanselig til Washington for konsultasjoner.

Når vi nå i dag vet at Kongsberg-Nammo gruppene er partnere til Krupp-Thyssen, Raytheon, Boeing og Lockheed Martin så er dette en organisk utvikling som startet på 1950-tallet.

Om man gidder lese seg opp vil en fort finne ut at de mest velstående familier og dynastier i Vesten har sin historie knyttet til de tyngste våpenprodusentene.

Thyssen og Krupp behersket både stål og våpenindustrien og har vært på krigsscenen fra 1890-tallet av. Rheinmetall skal nå bygge en fabrikk for Leopard tanks i Ukraina.

De store amerikanske finanshusene Rockefeller, Warbiurg, Schiff etc. bygget også Det Militærindustrielle Kompleks som Eisenhower i sin siste tv-tale advarte mot:

De var iferd med å ta all makt i USA.

John Fitzgerald Kennedy, også omtalt med initialene JFK, var en amerikansk demokratisk politiker. Han var USAs 35. president 1961–1963 etter å ha representert delstaten Massachusetts i Senatet og Representantenes hus 1947–1960. John F. Kennedy ble drept i et attentat i 1963. Wikipedia

Det var det John F Kennedy også godt forsto og han var så naiv at han trodde han kunne temme våpenindustrien. Som Robert Kennedy jr nå sier: da syns CIA at det gikk for langt og de tok han ut. Ikke bare han men en rekke Kennedyer døde under obskure omstendigheter.

Olje og gass industrien, bankkartellene og våpenindustrien er den reelle makten i et moderne vestlig samfunn. Det jeg her skisserer gjelder alle Nato-stater. I Sverige er det Wallenbergfamilien som styrer våpenindustrien.

Leser du Aftenposten ser du at det har vært begeistring for at Kongsberg og Nammo rykket fram i verdens elitedivisjon for missiler. Og lederskapet i gruppene har vært overlykkelige for at den norske staten og Nato har økt bestillinger og sprøytet inn nye penger.

Enhver som ikke er idiot og har kroner å rutte med skjønner jo at våpenaksjer er en garantert fortjeneste, kanskje bedre enn lakseaksjer også for her er det planlagt krig i tiår for å tvinge Russland i kne – ja Kina også. War is a way of life.

Ola Flem og Ola Borten Moe er sannsynligvis bare toppen av isfjellet. En omfattende undersøkelse av aksjelivet hos Kongsberg/Nammo ville trolig ha vist at pengefolket i Norge har hatt disse som favoritter det siste året.

Krigsindustrien i «vår nærmeste allierte» USA er så dominerende at hadde du eliminert den, ville USA vært et komkursbo og et tredje verden land. 

Amerikaniseringen av Norge startet med Nato-medlemskapet og i den aktuelle situasjonen er Norge bare en brikke i USA/Natos globale strategier. Og våre eliter flytter pengene sine for mer krigsaksjer og mer krig. 

Du kan bli rik av det.


PS:

Proff.no finnes det en oversikt over aksjonærene i Kongsberg Gruppen som de av en eller annen grunn kaller seg: https://proff.no/aksjon%C3%A6rer/-/kongsberg-gruppen-asa/943753709

Forrige artikkelRussland arver Prigozhins afrikanske odyssé
Neste artikkelFitbit smartklokke driver ulovlig overføring av dine personlige data
Jan Hårstad
Jan Hårstad er en norsk skuespiller. Han debuterte som Orm i Kristin Lavransdatter i sin elevtid ved Trøndelag Teater i 1960. Hårstad var ansatt her i 1964–1966, ved Rogaland Teater i 1966–1968 og ved Nationaltheatret fra 1968, avbrutt av fire sesonger ved Fjernsynsteatret i tillegg til gjesteroller ved teatre rundt om i landet. Hårstad har spilt i et stort klassisk og moderne repertoar. Han deltok i Nationaltheatrets oppsøkende gruppeteatervirksomhet i stykkene Svartkatten og Pendlere.