Jeffrey Sachs om hvordan USA fra 1991 la grunnlaget for det som ble krigen i Ukraina

0

Professor Jeffrey Sachs var til stede da Sovjetunionen ble oppløst. Han var rådgiver for Boris Jeltsin da han innførte den nyliberale politikken i Russland på 1990-tallet. Han har også vært rådgiver for regjeringene i Polen, Slovenia, Estland og Ukraina. Han har med andre ord en meget omfattende bakgrunn for å uttale seg om regionen. Og han er ikke i det minste tvil: USA har systematisk rykket fram mot Russlands grenser til tross for de uttrykkelige løftene som ble gitt om at NATO ikke skulle flytte seg «en tomme østover». Sachs sier at USAs mål lenge har vært å sikre seg kontrollen over Svartehavet og Krim, og dermed også over Ukraina og Georgia. Med en slik kontroll ville forutsetningene for å knuse Russland være til stede.

Se intervjuet som Judge Napolitano har gjort med Sachs. Og se Dagsrevyen med et helt annet blikk etterpå:

Forrige artikkelNy runde med mRNA-vaksinering – mot en ufarlig variant av koronaviruset
Neste artikkelFredsnasjonen Norway er nå ruset på krig