Vestlige tjenestemenn: «Ekstremt usannsynlig» at Ukrainas motoffensiv vil lykkes

0
Fra CNN

Representanten Mike Quigley (D-IL) sier til CNN at vurderingen av situasjonen på slagmarken i Ukraina er «tankevekkende». Ukraina har ikke engang kommet seg gjennom første forsvarslinje.

Av Dave DeCamp

Anti-war, 8. august 2023.

En vestlig tjenestemann sa til CNN i en artikkel publisert tirsdag, at det er «ekstremt» usannsynlig at Ukraina vil gjøre fremskritt i sin motoffensiv de kommende ukene, som vil endre balansen i krigen med Russland.

«De kommer fortsatt til å se de neste par ukene om det er en sjanse for å gjøre noen fremskritt. Men for dem å virkelig gjøre fremskritt som ville endre balansen i denne konflikten, tror jeg er ekstremt, svært usannsynlig», sier en ikke navngitt, høytstående vestlig diplomat.

Representanten Mike Quigley (D-IL) snakket også med CNN om motoffensiven og sa at orienteringene Kongressen har fått om angrepet er «tankevekkende». Han sa at situasjonen var «den vanskeligste tiden i krigen».

I forkant av motoffensiven avslørte Discord-lekkasjene og medieoppslagene at USA ikke trodde Ukraina kunne gjenvinne mye territorium. Wall Street Journal rapporterte nylig at vestlige tjenestemenn ikke trodde Ukraina hadde nok våpen eller utstyr til å drive russiske styrker på flukt. Men Biden-administrasjonen presset på for angrepet likevel, da den avviste ideen om en våpenhvile.

Militær situasjon i Ukraina 8.august 2023 (SouthFront.org)

Ukraina sliter med å bryte gjennom flere lag med russisk forsvar, særlig store minefelt. Wall Street Journal siterte en ukrainsk troppssjef i en artikkel publisert tirsdag som sa at ukrainerne «minerydder åkrene med menneskekropper», som viser de massive menneskelige kostnadene. «Det er forferdelig», sier offiseren.

En annen vestlig diplomat sier til CNN at Ukraina ikke engang har kommet seg gjennom Russlands første forsvarslinje. «Selv om de ville fortsette å kjempe de neste ukene, og hvis de ikke har vært i stand til å gjøre flere gjennombrudd de siste syv, åtte ukene, hva er sannsynligheten for at de plutselig, og med mer utarmede styrker, vil gjøre det? Fordi forholdene er så vanskelige», sier diplomaten.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War.

Western Officials Tell CNN Ukraine’s Counteroffensive ‘Extremely Unlikely’ to Succeed

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelThe Hill: – Bidens Ukraina-strategi svikter
Neste artikkelFlytande gass
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.