USAs militære okkupasjon av Syria begrunnes med «trussel fra IS»

0
US Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Mark Milley speaks during a press conference at the NATO Headquarters in Brussels, Belgium on February 14, 2023.

Av The Cradle.

General Mark Milley, formannen for USAs Joint Chiefs of Staff, sa til jordansk TV 24. august at amerikanske styrker som ulovlige okkuperer oljefelt i Syrias nordøst, vil forbli der i overskuelig framtid for å «bekjempe ISIS».

«Ideologien er ennå ikke død, og det er noen ISIS-terrorister som fortsatt streifer rundt i Syrias ørkener og litt inn i Irak, så det utgjør en trussel,» sa Milley til Jordans Al-Mamlaka TV.

«Det er fortsatt krigere i små grupper i og rundt Syria og rundt Irak … og hvis vi på en eller annen måte plutselig skulle trekke oss tilbake, kan disse styrkene rekonstruere seg selv. Så situasjonen er mye, mye bedre enn den var. Men det kreves fortsatt et nivå av engasjement. Så vi har en beskjeden mengde styrker i Syria, og vi har styrker i Irak,» la han til.

Den amerikanske militærsjefen sa også at beslutningen om å forlate Syria faller på president Joe Biden.

«Jeg kan ikke forestille meg at USA noen gang vil gå bort fra [Vest-Asia]. Jeg tror vi vil forbli forpliktet i mange, mange år og tiår freamover,» sa han.

Han sa dette dagen etter at den amerikanske utsendingen til Irak bekreftet at store troppebevegelser i Irak er «en del av utvekslingen av eksisterende styrker». Irakiske tjenestemenn sa tidligere at hundrevis av amerikanske soldater som beveget seg inne i Irak var på vei til Syria.

Mens Det hvite hus hevder at troppene deres er tilstede i Syria for å konfrontere ISIS, sier russisk etterretning og syriske lokalbefolkning at Washingtons styrker huser og trener ekstremistiske militante i den 55 kilometer lange sonen rundt Al-Tanf okkupasjonsbase i det sørøstlige Syria.

En grundig undersøkelse av The Cradle viser at den amerikanske hæren var klar over at ISIS var i ferd med å vinne terreng i Syria for et tiår siden og gjorde ingenting for å stoppe dem, spesielt da gruppa krysset den syriske grensa til Irak i 2014 og startet. et angrep for å ta byen Mosul.

Denne kolonnen av hvite Toyotaer ble liksom ikke oppdaget av verdens mest avanserte overvåkingssystemer. Hvem klarer å tro på det?

Det amerikanske militæret ignorerte også ISIS’ framrykking mot den gamle syriske byen Palmyra i 2015, som i 2017 hadde blitt frigjort to ganger av syriske og russiske styrker.

ISIS har for tida en gjenoppblomstring i Syria, og utfører flere terrorangrep mot sivile og hærpersonell, og noen rapporter sier at terroristene opererer fra USA-kontrollerte områder i Deir Ezzor.

Ifølge det Storbritannia-baserte Syrian Observatory of Human Rights (SOHR) er Syria vitne til den «voldeligste» eskaleringa av ISIS-aktiviteter siden den ble «eliminert geografisk» i 2019.

Tidligere denne måneden anklaget Damaskus Washington for å «sponse terrororganisasjoner, hvorav den fremste er ISIS» og sa at bruk av sunnimuslimske og kurdiske militser er et «verktøy for å iverksette planene mot Syria og regionen».

Tidligere amerikansk støtte til ISIS ble illustrert av et dokument fra 2012 US Defence Intelligence Agency (DIA) som indikerte et salafistisk fyrstedømme som ble etablert av ISIS i 2014 ville dukke opp i det vestlige Irak og det østlige Syria. Dokumentet indikerte at dette ville være et positivt resultat etter USAs og dets regionale partnere syn som en del av deres skjulte krig mot den syriske regjeringen, som startet i 2011.


Denne artikkelen ble publisert av nyhetsdesken til nettavisa The Cradle:

US military occupation of Syria hinges on ‘ISIS threat’: Milley

Forrige artikkelFra folkehelse til global kontroll – kast lys over WHOs lukkede forhandlinger
Neste artikkelEU tvinger medieplattformer til å sensurere «desinformasjon» og «hatefulle ytringer»
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.