USA «frykter» at Ukraina er blitt for «redde for tap av soldater»

0
Dave DeCamp.

New York Times rapporterte fredag ​​at amerikanske tjenestemenn «frykter» at Ukraina har blitt «for redde for tap» ettersom ukrainske offiserer ikke har presset så hardt mot Russlands forsvar som USA ønsker på grunn av en høy kostnad i tapte ukrainske liv.

Rapporten lyder: «Amerikanske tjenestemenn sier at de frykter at Ukraina har blitt skadelidende, en grunn til det er at landet har vært forsiktig med å gå videre med motoffensiven. Nesten ethvert stort fremstøt mot nedgravde russiske forsvarere som er beskyttet av minefelt, vil resultere i et stort antall tap.»

De siste ukene har det vært flere rapporter som avslører mangelen på bekymring fra USAs og NATOs side for ukrainske liv. Torsdag rapporterte The Washington Post at amerikanske og britiske krigsspill i forkant av Ukrainas motoffensiv forventet høye tap, men «så for seg at Kyiv ville akseptere ofrene som kostnaden for å gjennombore Russlands hovedforsvarslinje.»

Mens USA presser Ukraina til å presse hardere, sier ukrainske tjenestemenn at de ikke er skikkelig bevæpnet til å gjøre det. «Vi har rett og slett ikke ressurser til å utføre frontalangrepene som Vesten ber oss om å gjøre,» sa en kilde i den ukrainske generalstaben til The Economist.

Da Ukraina først startet sin motoffensiv i juni, forsøkte ukrainske styrker et stort press for å bryte gjennom russiske linjer, men resultatet var katastrofalt. I følge Times mistet Ukraina 20 % av alle våpen de utplasserte i løpet av de to første ukene av motoffensiven.

Den eksakte menneskelige kostnaden for motoffensiven er ikke klar, ettersom Ukraina ikke har offentliggjort tall om tap. Times rapporten sa at USA anslår at nesten 500.000 mennesker er drept eller såret på begge sider, men antallet er ikke bekreftet.

Amerikanske tjenestemenn hevder at Russland har tatt større tap enn Ukraina, men konflikten har vært en artillerikrig, og Russland har mye mer ildkraft. Den ukrainske øverstkommanderende general Valery Zaluzhny har sagt at i noen kamper skjøt Russland 10 ganger så mye artilleri som Ukraina.

Ukrainas vestlige støttespillere ser ut til å ha mistet håpet om at motoffensiven vil lykkes. Post rapporten på torsdag sa at amerikansk etterretning fastslo at angrepet ville mislykkes i å oppfylle hovedmålet om å kutte Russlands landbro til Krim.

I forkant av motoffensiven  viste Discord-lekkasjene og andre medieoppslag  at USA ikke trodde at Ukraina kunne gjenvinne betydelig territorium. Men Biden-administrasjonen presset fortsatt på for angrepet og  avviste ideen om en våpenhvile.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War.

Forrige artikkelSpillet rundt Niger tetner – hva gjør USA?
Neste artikkelXi Jinping oppfordrer til rask utvidelse av BRICS
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.