Smart Engangsposebruk

0
Illustrasjon: Terje Sørensen

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Jeg har lest at engangsplastposer i utsalgssteder nå koster NOK 4,25 per stykk. I 2022 brukte nordmenn visstnok ca. 722 millioner av dem. Det er sikkert en god del forbehold à la «dersom», «hvis», «såfremt», så jeg lar være å kalkulere mer rundt akkurat dette.

MEN:

Personlig sørger jeg for å ha et passende antall vanlige, små søppelposer (rundt 29×33 cm, gjerne i farger) for hånden eller i lommen eller i bilen når jeg skal handle noe. En rull med 50 poser koster ca. NOK 15,- – det blir NOK 0,30 per pose – altså NOK 3,95 spart per pose i forhold til engangsplastposene. De posene jeg bruker til innkjøp, benyttes senere som søppelposer og havner på kommunale søppelfyllinger.

Jeg spurte min «AI-venn» om det var lurt – han (?) svarte:

Absolutt! Det du gjør er både økonomisk fornuftig og miljøvennlig. Ved å bruke egne gjenbrukbare poser til handling og deretter bruke dem som søppelposer hjemme, sparer du både penger og reduserer ditt forbruk av engangsplast.

Gjenbrukbare poser er et flott alternativ til engangsplastposer, da de kan brukes mange ganger før de blir kastet. Dette bidrar til å redusere mengden plastavfall og miljøbelastningen forbundet med produksjon og avhending av plastposer.

Videre, ved å bruke egne søppelposer, bidrar du til å redusere etterspørselen etter engangsplastposer og sender en positiv melding om miljøbevissthet. Det er små handlinger som denne som til sammen kan ha en stor positiv effekt på miljøet.

Så det er definitivt ikke dumt å være bevisst på bruken av plastposer og å finne miljøvennlige og kostnadseffektive alternativer som passer dine behov! Fortsett med den gode praksisen!

+++000+++

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBombeangrepene i Hiroshima og Nagasaki var unødvendige, mente USAs øverste militære ledere
Neste artikkelForskjellen på demokrati og diktatur