Polen sender i all hast tropper til grensen, hevder hviterussiske helikoptre krenket luftrommet

0

Hviterussland benektet påstanden om at deres helikoptre kom inn i polsk luftrom

Av Dave DeCamp.

Polen sa tirsdag at de i all hast har sendt flere soldater til grensen til Hviterussland, etter å ha anklaget Minsk for å krenke luftrommet med militærhelikoptre, en påstand hviterussiske tjenestemenn benektet.

Ifølge Reuters sa Polens forsvarsdepartement at de sender «ytterligere styrker og ressurser, inkludert kamphelikoptre» til grensen. Hviterussland har anklaget Polen for å dikte opp påstander om helikoptre som krenker landets luftrom, for å rettferdiggjøre en ytterligere oppbygging på grensen.

«Denne uttalelsen ble ikke støttet av fakta fra Polen», heter det i en uttalelse fra det hviterussiske forsvarsdepartementet. «Det hviterussiske forsvarsdepartementet ser det på samme måte som en ‘gammel kjerring skrøne’ og bemerker at det ikke var noen grensebrudd fra Mi-8 og Mi-24 helikoptre,» la departementet til.

Polen har allerede styrket grensen på grunn av tilstedeværelsen av Wagner-gruppen, den russiske leiesoldatstyrken i Hviterussland. Wagner-medlemmer holdt nylig øvelser nær grensen, og Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko hevdet at de russiske leiesoldatene ønsket å gå inn i Polen.

Midt i spenningene mellom Polen og Hviterussland advarte Russlands president Vladimir Putin Warszawa, om at han ville behandle et angrep på Hviterussland som et angrep på Russland. Han anklaget også Polen for å ha planer for ukrainsk territorium og advarte om at en polsk-litauisk styrke kan komme til å gå inn i Vest-Ukraina.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Poland Rushes Troops to Border, Claims Belarusian Helicopters Violated Airspace – News From Antiwar.com

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelGlobal Walkout, en plattform mot den globalistiske agendaen
Neste artikkelNiger er det fjerde landet i Sahel som opplever et anti-vestlig kupp
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.