Kina produserer én milliard databrikker om dagen

0

USAs sanksjoner mot Kinas dataindustri har allerede mislykkes.

Kinesiske halvlederprodusenter produserte over én milliard brikker hver dag i juni, noe som var en rekord uten sidestykke. Likevel, mens lokale brikkeprodusenter setter rekorder, er det ikke nok til å møte etterspørselen fra kinesiske produsenter som importerer det store flertallet av halvledere de bruker. 

171,2 milliarder IC-er laget i år så langt, skriver Tom’s hardware:

Kinesiske halvlederprodusenter (inkludert produsenter av minne- og logikkkomponenter) produserte 30,8 milliarder brikker i juni, som var en økning på 43,9 % fra samme periode i 2020, ifølge National Bureau of Statistics, rapporterer Southern China Morning Post. I mai produserte kinesiske produsenter 29,9 milliarder IC-er. I de første seks månedene av året produserte kinesiske produsenter 171,2 milliarder chips, en økning på 48,1 % fra år til år. 

Uten tvil er 30,8 milliarder brikker laget på en måned mye. Likevel importerte Kina 51,9 milliarder halvledere i juni, noe som betyr at landet kan produsere rundt 37 % av halvlederbehovet. Det betyr at selv om Kina har formidabel installert kapasitet, er landet ikke helt selvforsynt når det gjelder brikkeforsyninger.

Ta igjen Japan 

Tidligere denne uken  ga IC Insights  ut sin Global Wafer Capacity 2021-2025-rapport som viste at Taiwan, Sør-Korea og Japan er verdens tre beste nasjoner når det gjelder produksjonskapasitet for halvledere, og kontrollerer godt over halvparten av den globale halvlederproduksjonen. 

Taiwan er vert for Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., verdens største kontraktsprodusent av logikkbrikker, United Microelectronics Co., en rekke mindre fabrikker og mange produsenter av DRAM, så det kontrollerer 21,4 % av den globale halvlederproduksjonen. Taiwanske selskaper kan behandle så mange som 4,448 millioner 200 mm-ekvivalente wafere per måned, ifølge IC Insights. 

Kina er faktisk verdens nummer fire produsent av chips, og det er stort sett på nivå med Japan med sine 3,184 millioner tusen 200 mm-ekvivalente wafere per måned kapasitet og 15,3 % andel. Det skal bemerkes at det store flertallet av logikkbrikker laget i Kina behandles ved hjelp av 28nm eller eldre noder, så de kan egentlig ikke brukes i enheter som krever virkelig høy ytelse, for eksempel mainstream og high-end PC-er.

Likevel, fordi kinesiske logikkprodusenter er minst fem år bak industriledere som Intel, TSMC eller Samsung Foundry, er det usannsynlig at landet vil være i stand til å produsere avanserte CPUer eller GPUer med det første. Ikke desto mindre, selv nå kan den lokale logikkindustrien tilfredsstille etterspørselen til mange kinesiske brikkedesignere. 

Forrige artikkelRobert F. Kennedy Jr. – Vi har biologiske laboratorier i Ukraina for å lage biovåpen
Neste artikkelUkraina: Barn som verktøy i propagandakrigen