Kiev vil ha mer mineryddingsutstyr etter at ukrainske mineryddere lider store tap

0

Ukrainas forsvarsminister sier Kiev desperat trenger mer utstyr for å rydde miner i den tungt befestede russiske frontlinjen.

Av Kyle Anzalone

Anti-War, 13. august 2023.

Det ukrainske militæret har slitt med å jobbe seg gjennom Russlands tungt minelagte forsvarslinjer mens motoffensiven har trukket ut i ti uker med lite å vise til. Kiev appellerer nå til sine allierte om mer mineryddingsutstyr. Ukrainere som er utpekt til å være mineryddere, kjent som sappører, har lidd store tap i motoffensiven.

Oleksandr Slyusar, en ukrainsk sappør, sa til The Guardian at hans mineryddere har lidd betydelige tap, og at han måtte ta smertestillende bare for å fortsette å kjempe. «På papiret har vår brigade 30 sappører. I virkeligheten er det 13. Når det gjelder de som er aktive for øyeblikket, er det fem». Han la til: «Jeg injiserer meg selv med smertestillende hver dag.»

Sappører spiller en kritisk rolle i Kievs motoffensiv. I flere måneder har russiske styrker bygget flere lag med befestede forsvarslinjer som ukrainske styrker nå forsøker å presse seg gjennom. I løpet av de første dagene av motoffensiven satte Kiev inn tusenvis av soldater for å trenge gjennom det russiske forsvaret. Moskvas forsvar holdt, og Kiev led betydelige tap av tropper og utstyr.

I løpet av de siste to månedene har det ukrainske militæret vært avhengig av sappører for å rydde de russiske linjene for miner og tillate andre styrker å rykke framover. Oppgaven er massiv ettersom Ukraina har blitt det mest minelagte landet på jorden. Slyusar sier at sappørene er underutstyrt og ofte avhengige av metallstolper og TNT for å rydde minefelt.

Ukrainas forsvarsminister, Oleksii Reznikov, beskrev den vanskelige situasjonen de ukrainske minerydderne står overfor og appellerte om mer hjelp. Han fortalte Guardian: «Vi har dyktige sappører og moderne utstyr, men de er ekstremt utilstrekkelige for fronten som strekker seg hundrevis av kilometer øst og sør i Ukraina.» Han fortsatte: «På dette stadiet av vår kampanje mot okkupasjon, trenger vi kritisk mer mineryddingsutstyr, fra minesveipende båter til Bangalore-torpedoer.»

Ukrainas motoffensiv har pågått i ti uker. I forrige uke rapporterte Washington Post at mangelen på fremgang bidrar til synkende moral i Ukraina.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

Kyiv Seeks More Mine Clearing Equipment as Ukrainian ‘Sappers’ Take Huge Losses

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute og medvert for interessekonflikter.

Forrige artikkelKrigsdagbok del 70 – 25. til 29. juni 2023
Neste artikkelOm vanskeligheten med å innrømme sine største tabber
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.