Gonzalo Lira: – Jeg ble torturert i ukrainske fengsler

0
Gonzalo Lira søker politisk asyl i Ungarn.

Den amerikanske journalisten Gonzalo Lira ble arrestert av ukrainske sikkerhetsstyrker i Kharkov 1. mai. Han skriver også at ble plyndret av myndighetene mens han var i fengsel. 1. august sendte han ut ei lang melding på Twitter om at han nå er på frifot og på rømmen i retning Ungarn der han ønsker å søke politisk asyl. Vi gjengir her vår oversettelse av den lange meldinga, men i skrivende stund kan vi ikke si sikkert hvor han befinner seg. I den nyeste meldinga hans på Youtube går det fram at han ennå ikke hadde lykkes å krysse grensa, og hvis vi ikke hører mer fra ham med det første er han antakelig arrestert igjen av ukrainsk etterretning. Han er i åpenbar livsfare. – Red.


Akkurat nå er jeg i ferd med å prøve å komme meg ut av Ukraina, og søke politisk asyl i Ungarn. Enten krysser jeg grensen og kommer meg i sikkerhet, eller så blir jeg forsvunnet av Kiev-regimet. Dette er hva som har skjedd med meg de siste tre månedene. 1/25

1. mai ble jeg arrestert for YouTube-videoene mine. Bildene av arrestasjonen min er ganske morsomme – morgensengen fikk meg til å se ut som en karakter fra Dr. Seuss. Min forbrytelse var å lage videoer som var kritiske til Vesten og deres proxy-regime i Kiev – og hvordan de ødelegger Ukraina. 2/ ·

Vedlagt disse tweetene er hele tiltalen mot meg, både den originale ukrainske og engelske oversettelsen. Som du kan se, innrømmer selv aktor at jeg ikke begikk noen forbrytelse mot eiendom eller noen person. Og jeg ga absolutt ingen hjelp eller etterretning til russerne. 3/

Tiltalen min sier eksplisitt at alt jeg gjorde var å diskutere offentlig kjente fakta om krigen – selve symbolet på ytringsfrihet i et demokrati. Men Zelenskys Ukraina er ikke noe demokrati – det er et tyvende, korrupt, morderisk gangsterregime SOM LEGTER ut for å være et høflig «vestlig» demokrati. 4/

Da jeg ble arrestert, fikk jeg dokumentasjon som forsikret meg om at jeg var «garantert retten» til å kontakte mine advokater og mine kjære, i tillegg til å stille kausjon. Faktisk ble jeg blokkert fra å ringe noen – selv advokatene mine. Og jeg fikk ikke lov til å stille kausjon – selv om jeg hadde penger til det. 5/

Formalitetene ble med andre ord utført nøye – mens rettslige og etiske groteskerier styrte. Det er Zelenskys Ukraina. Det er det kjeltringregimet hans bryr seg om: >oppfatningen< av demokrati og rettssikkerhet, for å maskere den slemme, korrupte virkeligheten. 6/

Det er derfor de nådeløst forfølger alle som forteller sannheten om denne krigen. Jeg er ikke den eneste såkalte «propagandisten» som Kiev-regimet har kastet i fengsel. Det er også derfor de skyter enhver AFU-soldat som tør trekke seg tilbake. Det er derfor AFU-tapene er så forferdelige – men skjulte. 7/

Som du kan se av tiltalen, var videoen jeg lagde som virkelig sprakk i rumpa deres «Ukraine: A Primer», som gir den historiske bakgrunnen til konflikten – der jeg uttaler rett ut at denne invasjonen ikke var helt ut av det blå. Det ble faktisk provosert av Kiev-regimet. 8/

Vel inne i Sizo-fengselet ble jeg torturert i to av de fire cellene jeg var i – av de andre fangene. Vakter slår ALDRI fanger – de outsourcer tortur til de andre fangene. En fange ba meg faktisk om unnskyldning og sa at han ikke hadde noe valg. Han løy ikke. Jeg forsto. 9/

Jeg fikk et sprukket ribbein i min første celle, men det var ikke så ille. Den verste strekningen var i min fjerde celle. Fra kl. 13.00 den 21. juni til kl. 19.00 neste dag – 30 timer – ble jeg slått og søvnmangel, armene mine vridd feil rundt ved skuldrene og generelt slått ganske dårlig. 10/

Jeg har tatt juling i min tid. Så visst gjorde det vondt, men det var håndterbart – men på et tidspunkt holdt to kjeltringer hodet mitt og brukte en tannpirker for å skrape det hvite i venstre øye, mens de spurte meg om jeg fortsatt kunne lese hvis jeg bare hadde en . ngl, >det< var nervepirrende. 11/

Nær slutten av denne økten slo en av kjeltringene meg i brystet så hardt og så gjentatte ganger at julingen etterlot en gul-og-grønn flekk død-senter på brystbenet mitt. Han ble >beklaget< av cellesjefen, fordi han hadde satt et merke på meg – noe som var et nei-nei. >Oppfatninger< 12/

Så heldigvis, to dager senere – da blåmerkene var i full blomst – kom en seniorvakt for å gi meg en velværesjekk! Dette var sannsynligvis på grunn av den chilenske ambassadeinnsatsen. Den amerikanske ambassaden ringte meg tre ganger, men ga meg ingenting annet enn «støtte» – tomme bromider. 13/

Vakten ba meg ta av meg skjorta så han kunne se på meg. Blåmerkene var virkelig spektakulære – men han bare nikket og lot som om han ikke så noe. >Oppfatninger< Han hadde sjekket meg, ikke sant? Hvorfor ble jeg slått til tortur? Vel – det var ikke over YouTube-videoene mine! 14/

Jeg ble fengslet på grunn av videoene mine – uten tvil. Videoene er grunnen til at SBU arresterte meg og satte meg i Sizo-fengselet uten kausjon. Men da de undersøkte meg – og undersøkte datamaskinene mine og kontoene mine, som de alle konfiskerte og åpnet – innså SBU at jeg ikke er fattig. 15/

Så når de hadde fengslet meg for videoene mine, benyttet SBU anledningen til å presse penger fra meg – ved å bruke vaktene som medskyldige, som igjen brukte fangene som muskelen. Hvordan jeg oppdaget dette er for komplisert for en Twitter-tråd. Men jeg skriver en bok om det. 16/

Alt i alt presset de USD $70 000 ut av meg og delte det mellom seg. De tok også ytterligere $9k da de arresterte meg (mine nødpenger). Og ytterligere 11 tusen, som var kausjonspengene. Med datamaskinene, iPhone, osv., er jeg ute hele 100 000 på dette eventyret. 17/

Jeg ser aldri noe av det tilbake, ikke engang kausjonspengene – fordi jeg har bestemt meg for å forlate Ukraina før rettssaken min. Rettssaken min er onsdag 2. august – og jeg har allerede blitt fortalt: Jeg VIL bli funnet skyldig. Straffen min vil være fem til åtte år i en fengselsarbeidsleir. Ja. 18/ Men her er saken: Betingelsene for kausjonen min er at jeg må bruke en elektronisk skjerm, levere inn passene mine og ikke forlate byen Kharkov, langt mindre landet. MEN – etter å ha lagt ut kausjon, >fikk jeg ikke< ankelmonitor – og de >returerte< passet mitt. 19/

Senere på SBU-kontorene > returnerte de andre dokumenter< de hadde konfiskert – førerkortet mitt og motorsykkelregistreringen min. I Sizo fortalte jeg en innsatt hvordan jeg i fjor ble arrestert, løslatt, men bedt om å ikke forlate Ukraina. Han lo. «De ba deg gå!» 20/

Denne gangen ser det ut til at det samme skjer: De ber meg ikke gå – men la døren stå åpen. Eller det håper jeg. Eller kanskje jeg blir satt opp av dem slik at de kan rettferdiggjøre å sette meg bort i en arbeidsleir – slik at ingen noen gang vil få vite om deres elendige utpressingsplan. 21/

Jeg vet rett og slett ikke. Så jeg bestemte meg for å dø og prøve. Jeg kjørte motorsykkelen min over Ukraina—1400 km på to dager. Jeg skal til Ungarn for å be om politisk asyl. Når jeg ikke møter opp i retten i Kharkov, vil det bli utstedt en arrestordre, sannsynligvis en internasjonal arrestordre. 22/

Uten tvil vil andre EU-land etterkomme som sauer, og gi meg tilbake for å sone fem til åtte år i en fangearbeidsleir— —uavhengig av det faktum at Kiev arresterte og fengslet meg for >YouTube-videoer!< For ytringsfrihet! Hva skjedde med «europeiske demokratiske verdier? lol 23/

Og det amerikanske utenriksdepartementet ville returnere meg også. Jeg er ikke en svart lesbisk narkoman, eller en transseksuell griper. Dessuten hater Victoria Nuland magefølelsen min, eller så har jeg fortalt det. Jeg håper ungarerne vil lese tiltalen min og si: «Dette er tull – vi sender ham ikke tilbake.» 24/

Jeg legger ut denne tråden akkurat når jeg kommer til grensekontrollen. Jeg legger også ut videoer på de to kanalene jeg har tilgang til, The Roundtable og Gonzalo Lira—Again. Hvis du ikke hører fra meg i løpet av de neste 12 timene—help! Jeg er på vei til en arbeidsleir! Ønsk meg lykke til. 25/25


I’m About To Cross The Border 3/3

Gonzalo Lira seeks political asylum in Hungary

Forrige artikkelGår det mot en stor krig i Vest-Afrika?
Neste artikkelVerdens rikeste økte sin samlede formue med 852 milliarder dollar i 2023