Flertall i Tyskland mot missilleveranse til Ukraina

0
Missilet Taurus

Et flertall på 52 prosent av tyskerne er imot levering av «Taurus»-kryssermissiler til Ukraina. ARD DeutschlandTrend viser at godkjenningen er størst blant de grønnes velgere.

Bør Tyskland forsyne Ukraina med luftavfyrte kryssermissiler av typen «Taurus»? Tyskerne er delt i saken, slik de nylig var i debatten om levering av kampfly. Dette viser den nye opinionsundersøkelsen DeutschlandTrend for morgenmagasinet ARD.

52 prosent av de stemmeberettigede mener at Tyskland ikke bør levere kryssermissiler, som kan brukes mot mål på lengre avstander, til Ukraina, mens 36 prosent er for. Med 40 prosent er vesttyskere betydelig mer positive enn østtyskere (21 prosent). Tolv prosent kan eller vil ikke svare på spørsmålet.

Ser man på partitilhørighet er det størst tilslutning hos De Grønne: 68 prosent er for leveranse av missiler, 23 prosent mot. Blant tilhengere av FDP, med 56 prosent, er det også flertall for leveransen, mens AfD har lavest godkjenning med 18 prosent.

CDU/CSU er nesten delt på midten (45 prosent for, 48 prosent mot) og det samme gjelder SPD-tilhengerne: Blant sosialdemokratene er både 42 prosent for og 42 prosent mot levering av kryssermissilene som Ukraina ønsker seg.

Se: Mehrheit gegen «Taurus»-Lieferung an Ukraine

Tyskerne er altså vesentlig mindre krigerske enn norsk og skandinavisk venstreside.

Forrige artikkelFrankrike har normalisert sitt forhold til Venezuela
Neste artikkelSentral-Asia er den viktigste slagmarka i det nye store spillet