Det økonomiske maktskiftet fra USA til Kina har allerede skjedd

0

I Norge og i Vesten forøvrig skriver og tenker politikere og journalister fortsatt som om USA var verdens viktigste økonomiske stormakt. Det kommer av at de dyrker en nostalgisk tanke om Vestens overlegenhet og ikke leser tall.

To plansjer viser svært klart hvor feil de tar. For tjuefem år siden var USA fortsatt verdens viktigste eksportør og verdens viktigste industrimakt. Det var den gangen. Nå ser det totalt annerledes ut.

Vil Imperiet kollapse?

Imperiet kollapser mens vi ser på.

Stedfortrederkrigen mot Russland i Ukraina skulle bli krigen som skulle svekke Russland for godt. I stedet er den blitt krigen som framskynder Imperiets sammenbrudd. Det ser man fra Ouagadougou og Kuala Lumpur. Men man ser det ikke fra Oslo og Washington fordi man har skylapper for øynene.

Sanksjonene skulle skade Russland og Kina, i stedet fører de til framveksten av helt nye handelsforbindelser og politiske forbindelser i Det globale sør.

Hvor lang tid vil det ta før norske politikere og norske medier tar virkeligheten inn over seg?

Skal vi dømme etter hvordan tilstanden er i dag vil Oslo være blant de siste dagers hellige.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKjære ungdommer – ser dere ikke at dere blir lurt?
Neste artikkelVar «Hans» virkelig et ekstremvær?