Brasil importerer nå mer olje og petroleumsprodukter fra Russland enn fra USA

0
Terminalen Derivados de Alemoa, Petrobras, i Porto de Santos (Foto: Divulgação)

Russland har styrket sin posisjon som en ledende drivstoffeksportør til Brasil etter at EU og G7-landene innførte en embargo etterfulgt av pristak på russisk olje og petroleumsprodukter i begynnelsen av februar, dette skriver Bloomberg etter å ha gått gjennom tall fra energianalysefirmaet Kpler.

(Oljetankere ved en havterminal i Sao Sebastiao, Brasil. Bloomberg)

Eksporten av russiske petroleumsprodukter forventes å stige til rekordnivåer, anslår Kpler.

Brasil har økt kjøpene av russiske petroleumsprodukter, og importen har nådd rekordnivåer denne måneden, rapporterte Bloomberg torsdag, med henvisning til råvaresporingsdata fra energianalysefirmaet Kpler.

Det vestlige forbudet mot Russlands eksport av råolje og oljeprodukter gjorde at det blei en total omlegging i den globale oljeforsyningen, og fikk Moskva til å dreie seg mot Asia, Afrika og Latin-Amerika.

Brasil er det største latinamerikanske markedet, så dette er sjølsagt svært positivt for Russland og brasilianske selskaper innrømmer at deres kjøp av russisk råolje skaper et konkurransefortrinn, så det forventes at dette vil fortsette fremover.

Kplers estimater viser at kjøp av russisk råolje har senket Brasils importerte priser på råolje/drivstoff med 10 til 15 dollar fatet.

Nå er Brasil blitt den nest største importøren av russisk råolje/drivstoff globalt, og ligger kun etter Tyrkia, ifølge Kpler.

Artikkelen til Bloomberg ligger her, men den er bak betalingsmur, så du kan eventuelt se gjengivelser av hovedinnholdet her:

Russia overtakes US to become Brazil’s top fuel supplier

Rapporten er naturligvis også omtalt i brasilianske medier:

Entenda porque o Brasil antecipa compra de combustível da Rússia

Forrige artikkelVar «Hans» virkelig et ekstremvær?
Neste artikkelSvar på spørsmål fra leserne om Russland og Afrika