Alternativer til krig, veier til fred

0
Internasjonale hovedinnledere er Susan Watkins, redaktør av det britiske tidsskriftet New Left Review og Wolfgang Streeck, tidligere direktør for Max Planck Institute for the Study of Societies i Köln.

Lørdag 4. november vil det bli arrangert en anti-krigskonferanse i Litteraturhuset i Oslo. Arrangørene skriver i en pressemelding:

Hovedformålet med konferansen er å belyse de grunnleggende årsakene til Ukraina-krigen og dens geopolitiske dimensjoner og konsekvenser, samt å drøfte mulige alternativer og strategier for å få slutt på krigen. Gjennom innledninger og paneldebatter ønsker arrangørene å bringe inn andre perspektiver på krigen og krigens utvikling enn de som i dag preger og dominerer debatten både i og utenfor dagens nyhetsmedier.

Internasjonale hovedinnledere er Susan Watkins, redaktør av det britiske tidsskriftet New Left Review og Wolfgang Streeck, tidligere direktør for Max Planck Institute for the Study of Societies i Köln. Andre innledere/paneldeltakere er bl.a. Julie Wilhelmsen, Frida Stranne, Øyvind Østerud, Arne Overrein, Sverre Lodgaard og Sigurd Allern.

Konferansen arrangeres med støtte fra redaksjonene i tidsskriftene Vardøger og Gnist, samt med oppslutning og økonomiske bidrag fra en rekke engasjerte enkeltpersoner.

Spørsmål om konferansen kan rettes til

Sigurd Allern (+46 709948455) eller Arne Overrein (+47 93265074)

(sigurd.allern@media.uio.no)            (arne.overrein@uit.no)

Susan Watkins: FIVE WARS IN ONE – The Battle for Ukraine

Wolfgang Streeck: Ukraine War – Europe Shackles Itself to America’s Reckless Foreign Policy

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHalvannen uke og en evighet
Neste artikkelKenya starter etterforskning av operasjonene til British Army Training Unit (BATUK)