Telegraph: Ukraina og Vesten står overfor et knusende nederlag

0

Det begynner å synke inn også i hovedstrømsmediene: Vesten og deres stedfortreder Ukraina er sakte, men sikkert i ferd med å tape krigen mot Russland. Den lenge varslede våroffensiven, som ble en sommeroffensiv, har nå pågått i to måneder uten å oppnå annet enn noen få kilometers framgang her og der, til en pris av ufattelig mange døde og lemlestede soldater.

The Telegraph skriver: Ukraine and the West are facing a devastating defeat.

Artikkelen viser til uttalelser fra en tidligere rådgiver til Vladimir Zelensky, Oleksiy Arestovych, som mer enn antyder at det vil komme til å bli «en forhandlet løsning». Og en forhandlingsgløsning vil bety at Ukraina vil måtte avstå territorium.

Kyiv Post melder om samme pessimisme fra den ukrainske hovedstaden: ‘Every 100m Cost 4-5 Men’: Ukraine’s Frontline Fighters Report Bloody Battles, Battered Morale:

Ukrainas kvernende offensiv vinner sakte terreng til prisen av en kontinuerlig strøm av døde og sårede. Soldater sier de vil kjempe videre, men moralen lider uten noen rask slutt i sikte.

– Situasjonen er veldig vanskelig. Russerne fikk for mye tid til å forberede seg på den mye annonserte ukrainske motoffensiven. Det var klart for dem at en av retningene til den ukrainske offensiven, om ikke den viktigste, ville være Zaporizhzhia, sa en kampmedisiner. Han ba Kyiv Post ikke offentliggjøre navnet hans.

Han la til: «Og de forberedte seg veldig godt… Hver kvadratcentimeter er minelagt. De planter miner når de nærmer seg deres posisjoner og sprenger dem når de trekker seg tilbake.»

«Ingen forventet at hele terrenget skulle være minelagt, så vi har banket hodet mot minefeltene og beveget oss i sneglefart,» la han til. «Vi mister virkelig mange sappere. De går alltid foran troppene.»

Soldaten sa at frontlinje AFU-enheter lider langsom drypp av døde og sårede, ikke bare til minefelt, men til bombefeller, granatangrep, stridsvogner som skyter fra den andre siden av en fjern ås, dronekontrollert artilleri og styrte og ustyrte luftbomber.

(AFU = Armed Forces of Ukraine. Sappere = mineryddere, o.a.)

Oberst Douglas Macgregor: A Russian Offensive Pushing Across The Rest of Eastern Ukraine

The Russians Have Annihilated The Depots In Odessa

Se også: Summer Operations | The Battles Of Orehov, Vremevka, Bakhmut, Kupyansk. Military Summary 2023.7.22

Vårt inntrykk av situasjonen er at Russland vil komme til å ta Odessa. USA ønsker å gjøre Odessa til et marinestøttepunkt i en fortsatt krig mot Russland og det vil neppe Russland godta.

Vi har advart mot denne krigen siden den startet i 2014. Den har alle komponenter i seg til å kunne bli en full krig mellom NATO og Russland med de katastrofale konsekvensene det måtte få. NATO og krigsentusiastene her hjemme vil at ukrainerne skal fortsette å blø for å skade Russland, men det er et utrolig kynisk og umenneskelig standpunkt. Hundretusener er drept allerede og landet ødelegges av krigen.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAlgerie søker om BRICS-medlemskap
Neste artikkelGonsalves: Latin-Amerika og EU bør klare å rydde opp i den koloniale arven