Russland: ukrainske droneangrep mot Moskva «ikke mulig» uten amerikansk støtte

0
Illustrasjon: Shutterstock

Det russiske militæret hevder at de har skutt ned flere droner som har angrepet Moskva.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 4. juli 2023.

Det russiske utenriksdepartementet sa tirsdag at ukrainske droneangrep mot Moskva og andre områder inne i Russland ikke ville vært mulig uten støtte fra USA og NATO.

Kommentarene kom etter at det russiske militæret sa at de skjøt ned fem droner som angrep Moskva tirsdag morgen. Det ble ikke meldt om skadde i angrepet.

«Disse angrepene ville ikke vært mulige uten hjelpen til Kiev-regimet fra USA og deres NATO-allierte», heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet. Departementet la til at USA og NATO «trener droneoperatører og sørger for den nødvendige etterretningen for å begå slike forbrytelser».

Det er ikke klart om USA og NATO muliggjør droneangrep inne i Russland, men det er tegn på at vestmaktene er involvert på en eller annen måte. Etter droneangrep mot russiske flybaser i desember 2022, siterte en Asia Times-rapport militære kilder i NATO-land, som sa at dronene brukte amerikanske satellitt-GPS-data for å nå sine mål.

Amerikansk militært utstyr har også blitt brukt i angrep på russisk territorium til tross for ukrainske forsikringer. Et grensekryssende angrep i Russlands Belgorod-region ble lansert den 22. mai med amerikanske pansrede kjøretøy og NATO-rifler. En av gruppene som var involvert i angrepet, bevæpnet med amerikanske våpen, er det russiske korpset av frivillige, det inkluderer medlemmer som er åpne nynazister og hvite nasjonalister.

New York Times rapporterte i forrige måned at Biden-administrasjonen ikke lenger er bekymret for at ukrainske angrep inne i Russland skal eskalere krigen. Administrasjonen har tidligere vært bekymret for at slike operasjoner kan føre til et russisk angrep på NATO. Men hvis Russland oppfatter at USA og NATO muliggjør disse angrepene, er risikoen for eskalering svært høy.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Russia Says Ukrainian Drone Attacks on Moscow ‘Not Possible’ Without US Support

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelEU er nær konkurs – hvem har ansvaret, hvor er pengene?
Neste artikkelHvor ligger de mineralressursene Norge Mining vil utvinne?
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.